El Museu de Guissona participa en quatre fires de reconstrucció romana.

Des de fa uns quants anys, el Museu aposta per donar-se a conèixer a les fires d’ambient romà, per així apropar el jaciment de la ciutat romana de Iesso i el Museu a tot tipus de públic i, especialment, a un públic interessat pel món clàssic.

DIJOUS 12 JUNY 2014

 

 

Aquest passat cap de setmana, el Museu de Guissona Eduard Camps va participar com a museu convidat en la fira romana “Ludi Rubricati” a Sant Boi de Llobregat, una fira destinada al públic familiar, un dels objectius de l’entitat de la vila. Aquesta ha estat la quarta fira de reconstrucció romana on s’ha assistit enguany, després d’haver anat a la Magna Celebratio a Badalona, la Tarraco Viva a Tarragona i la Barcino Oriens a Barcelona.

 

Des de fa uns quants anys, el Museu aposta per donar-se a conèixer a les fires d’ambient romà, per així apropar el jaciment de la ciutat romana de Iesso i el Museu a tot tipus de públic i, especialment, a un públic interessat pel món clàssic. Es tracta d’una forma excel·lent de promocionar els dos equipaments culturals, Museu i Parc Arqueològic, inaugurats el setembre de 2011, i a la vegada conèixer les propostes d’altres museus i jaciments catalans de l’època amb els que crear sinèrgies i col·laboracions.

 

Aquest ha estat el primer any que el Museu ha fet parada a les fires de Barcino Oriens i Ludi Rubricati i la valoració ha estat molt positiva per tots els representants del Museu que hi han assistit, així com de les altres dues, Tarraco Viva i Magna Celebratio, que ja fa temps que estan a l'agenda del Museu. Ara solament queda esperar la pròxima fira de reconstrucció romana, la que queda més a prop i es fa el 19 de juliol a Guissona, el Mercat Romà de Iesso.

 

Fruit d’una nova i intensa col·laboració entre el Museu, l’Oficina de Turisme i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Guissona, l’objectiu pel proper 2015 és fer una gran promoció del recinte arqueològic per poder donar a conèixer el patrimoni de la vila al màxim nombre de persones, buscant especialment el client familiar i els centres educatius, per a qui es proposen interessants dossiers i tallers entorn al món romà.

 

Informa: Museu de Guissona Eduard Camps.