El Parc Arqueològic de Iesso es presenta a Barcelona.

El Dr. J. Guitart, un dels grans experts catalans del món romà, va exposar, extensament, les característiques de les termes públiques de Iesso, una troballa certament excepcional i relativament ben conservada.

DIJOUS 26 FEBRER 2009

El passat dimecres, 25 de febrer, les excavacions arqueològiques a la ciutat romana de Iesso (Guissona, Segarra) es van presentar dins del programa TRIBUNA D’ARQUEOLOGIA 2008-2009.

La xerrada va tenir lloc a la sala d'actes del Palau Marc (seu del Departament de  Cultura de la Generalitat) i hi van assistir una cinquantena de persones.

L'acte va ser presentat i conduït pel Dr. Joan Gómez,  com a moderador. És un professor de la UAB, expert en l'estudi de textos llatins sobre mosaics.

 Per ordre, primer va parlar el Dr. Joaquim  Pera que va explicar de manera general el concepte  i l'abast del Parc Arqueològic de Iesso, així com les característiques  bàsiques dels límits i ordenament urbanístic de la Iesso romana, tal i com  avui en dia es concep en funció de les dades conegudes.

En segon lloc va  parlar el Dr. J. Guitart, un dels grans experts catalans del món romà,  professor de la UAB i ex-director de l'ICAC (Institut Català d'Arqueologia  Clàssica), que va exposar, extensament, les característiques de les termes  públiques de Iesso, una troballa certament excepcional i relativament ben  conservada.

 A continuació, va parlar en Josep Ros, que va fer alguns breus  apunts en relació a la manera com des del Patronat i des de l'Ajuntament  s'encaren les actuacions urbanes a Iesso, exemplificant tot plegat amb  imatges i explicacions d'algunes d'aquestes actuacions urbanes, en solars de  l'interior i de l'exterior de la ciutat.

L'acte va durar una hora i tres quarts, i es va cloure amb algunes preguntes finals dels assistents.