El parc arqueològic de Iesso finalista als premis AADIPA

El passat dijous 13 de juny, es va fer entrega del primer Premi Europeu AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic) d’intervenció en el Patrimoni Arquitectònic.

DILLUNS 17 JUNY 2013

El parc arqueològic de Iesso finalista als premis AADIPA

El passat dijous 13 de juny, es va fer entrega del primer Premi Europeu AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic) d’intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Aquest guardó co-organitzant amb el COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) ha nascut amb l’objectiu, com indiquen els promotors, de reivindicar i destacar el valor del patrimoni arquitectònic, de l’arquitectura heretada, apostant així per la intervenció en el patrimoni edificat existent com un camí de futur.

Els organitzadors del premi van rebre fins a 199 candidatures, entre els quals s’hi comptava la intervenció i adequació del Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso de l’arquitecte Toni Gironés. Aquesta intervenció estava inscrita dins de la categoria B, que pertanyia a “Espais exteriors: adreçada a totes aquelles intervencions que tractin i proposin solucions per a l’espai públic històric, entès com a espai dinamitzador de les relacions socials i econòmiques que existeixen en els centres històrics.”

 

Aquest projecte va ser distingit entre els tres finalistes de la categoria, rebent el premi, finalment les obres de remodelació “Tres places a Oliana” dels arquitectes Joaquín Pérez Sánchez i Eva Girona Cabré. L’altra obra era: “Projecte d’intervencions exteriors al recinte de Scala Dei, de Jordi Sardà, Jordi Bergadà i Oriol Llauradó .“

 

 

Aquest reconeixement es suma als ja rebuts anteriorment, com el de finalista en els premis FAD d’arquitectura i interiorisme, en la categoria “Ciutat i paisatge” de l’any 2012 i el de l’àmbit cultural expedit per el Consell Comarcal de la Segarra. A més, també destacar el Premi Auriga 2012, com a millor exposició permanent de l’any 2012.  

 

NOTA EMESA PEL MUSEU DE GUISSONA.