EL PASSALLIBRES, LA NOVA INICIATIVA QUE GUISSONA ESTRENA PER SANT JORDI

Es tracta d’un punt de recollida de llibres on totes les persones interessades poden intercanviar, de manera altruista i gratuïta, qualsevol llibre.

DIVENDRES 22 ABRIL 2022

 

 

La Diada de Sant Jordi, ha estat la data d’inauguració de la proposta Passallibres a Guissona.

Aquesta nova iniciativa a la població, també anomenat Bookcroosing, és un moviment global que ja està instaurat en altres localitats catalanes i europees, i que promociona l’accés universal a la lectura i socialitza els llibres en espais públics.

Es tracta d’un punt de recollida de llibres on totes les persones interessades poden intercanviar, de manera altruista i gratuïta, qualsevol llibre. La dinàmica d'ús és ben senzilla:

Es tracta d’agafar un llibre i deixar-ne un altre al seu lloc, així s’afavoreix la incorporació de noves lectures, però també es pot agafar un llibre i, un cop llegit, retornar-lo perquè en pugui gaudir una altra persona.

S’han generat dos punts de recollida de llibres a Guissona, convertint les dues cabines telefòniques que quedaven buidaes, en dos espais Passallibres: la que es troba situada a la plaça Vell-pla (al costat del kiosc de l’Once)  i a l’avinguda Tàrrega (davant la Impremta Barnola)

Per engegar aquest intercanvi de llibres hem comptat amb el dipòsit/cessió de llibres descatalogats de la biblioteca municipal, llibres que hi ha aportat l’Ajuntament, així com també donacions de persones particulars.

Amb aquesta iniciativa es pretén donar accés a la lectura a la via urbana, potenciar aquesta pràctica i ajudar a revertir pràctiques de consum això com a promoure la reutilització de diferents lectures.

 

Guissona, 22 d’abril de 2022.