GUISSONA REDESCOBREIX SANT MACARI

Guissona va celebrar el dia de l'aigua i el dia de la poesia amb una jornada de jova al matí fins a la capella de Sant Macari i amb un concert d'arpa a càrrec de Berta Puigdemasa.

DIMARTS 26 MARÇ 2013

El 21 de març es celebra el dia mundial de la poesia i el 22 de març té lloc el dia mundial de l’aigua, atesa la proximitat d’aquests dos esdeveniments, Guissona els va concentrar tots el mateix dia, el dissabte 23 de març.

A les 11 del matí, una desena de voluntaris van sortir de la plaça del Vell Pla per netejar el camí des d’aquesta plaça i fins a l’Ermita de Sant Macari, així com l’entorn d’aquest espai, amb una jornada de jova promoguda per la regidoria de medi ambient, per commemorar el dia internacional de l’aigua.

En aquesta jornada de jova que es va allargar fins al migdia, es va recollir una desena de bosses d’escombreries i es va netejar l’entorn més pròxim de la capella de pols i de males herbes.

A 2/4 de 6 de la tarda, la regidoria de cultura desenvolupa un acte cultural, amb la lectura de poemes de Salvador Espriu, commemorant l’any Espriu, cent anys després del naixement d’una de les principals figures de la literatura catalana. A més de la lectura de poemes realitzada per diferents guissonenques, hi va haver un concert d’arpa a càrrec de Berta Puigdemasa, una arpista lleidatana formada a l’Haia i que actualment exerceix de professora a Paris, un bon currículum per una arpista que ens va donar a conèixer la història i les interioritats de l’arpa, en un entorn molt distès i que ens va deixar bocabadats amb la seva música.

Una preciosa activitat per donar a conèixer l’espai de Sant Macari després de la seva restauració el passat 2008