El Petit de Cal Eril rep el premi al millor disc de cançó d'autor en català del 2013

Amb els seus discos anteriors, El Petit de Cal Eril va emprendre indiscutiblement el vol cap a una nova dimensió que ha eclosionat definitivament amb La figura del buit (Bankrobber, 2013), millor disc de cançó d'autor als Premis Enderrock 2014, atorgat per la crítica.

DIMARTS 14 GENER 2014

Millor disc de cançó d'autor en català del 2013
 
El Petit de Cal Eril: "És un disc dispers en el bon sentit de la paraula"
 
Amb els seus discos anteriors, El Petit de Cal Eril va emprendre indiscutiblement el vol cap a una nova dimensió que ha eclosionat definitivament amb La figura del buit (Bankrobber, 2013), millor disc de cançó d'autor als Premis Enderrock 2014, atorgat per la crítica. Darrere un aire místic i un posat despistat, descobrim un treball, gravat amb una nova banda –segurament un dels secrets perquè la flor hagi florit– i amb un directe més electrificat. Parlem amb Joan Pons del reconeixement a la seva obra:
 
EDR: Com has viscut el 2013? 
JOAN PONS: Aquest any m'ha portat moltes coses noves: el disc nou, una nova banda, descobrir nous camins en la música amb aquests músics... El balanç és molt positiu.
 
EDR: Com valores el premi a millor disc de cançó de l'any? 
J.P: Home, em fa il·lusió que valorin el disc que hem fet... Segur que hi ha molts discos molt més bons, però a mi em fa il·lusió que hagi agradat o simplement que la gent l'hagi escoltat.
 
EDR: Com definiries a hores d'ara, i ja rodat en directe, La figura del buit?
J.P: El veig un disc una mica dispers en el bon sentit de la paraula. De vegades és complicat parlar d'un disc teu... sempre és més fàcil si et refereixes als dels altres. Vol i dol (BankRobber, 2010) va ser molt rodó, i l'últim... el veig dispers però m'agrada. Té diversos camins, diverses portes. Obre coses que m'agraden, i a mesura que l'hem tocat en directe hi hem trobat nous camins, i això en un altre disc no s'hauria pogut fer. Conté moltes coses diferents que estan englobades per això del buit. És dispers però agradable de tocar.
 
EDR: Què t'ha aportat la nova banda en el disc i en directe?
J.P: La música et permet que els músics influeixin molt en el que fas i en la teves cançons. Amb la primera banda era fantàstic, però vaig decidir buscar un altre camí, i he comprovat que també és fantàstic. Valoro positivament tots els músics, tot el que sóc ara ho he tret de les bandes que m'han acompanyat.
 
EDR: I per al 2014, quines previsions tens?
J.P: El disc va sortir entre febrer i març, vam començar a fer concerts a l'abril, i en volem fer més. Enguany al febrer volem gravar un EP en directe, amb coses velles i rareses, i tenim un projecte de fer una cosa estranya amb La figura del buit...
 
EDR: Una cosa estranya... Què vols dir?
J.P: Tinc ganes de fer algun tomb més a La figura del buit, de treure-li més suc...
 
Text: Elisenda Soriguera. Fotos: Carles Rodríguez