EL SECRETARI D'INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT, ISIDRE GAVÍN ANUNCIA NOVETATS SOBRE EL TRANSPORT PÚBLIC A GUISSONA

Les modificacions que ahir va presentar a Guissona el secretari, Isidre Gavín, donen resposta especialment a les demandes expressades pel consistori en relació amb les necessitats de transport de la seva ciutadania i a la millora de la coordinació horària amb altres serveis per carretera amb destinació Lleida i Barcelona.

DIVENDRES 21 MAIG 2021

 

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha reunit amb l’alcalde de Guissona, Jaume Ars, per presentar les  millores del servei de transport públic entre Guissona i Cervera, la coordinació horària amb el bus exprés Cervera-Lleida i els serveis que van a Barcelona, així com l’implementació d’expedicions els divendres i els diumenges, pensades pels estudiants. Totes aquestes millores donen resposta especialment a les demandes expressades per l’Ajuntament de Guissona en relació amb les necessitats de transport dels seu veïnat i a la millora de la coordinació del servei amb altres serveis per carretera amb destinació Lleida i Barcelona.

 

Amb les mesures adoptades es garanteix que els ciutadans de Guissona puguin fer ús dels serveis de transport a la demanda existents a la comarca de la Segarra per la seva comunicació amb Cervera i també es duu a terme un increment del servei per a la millora de la coordinació amb d’altres serveis i en especial amb la incorporació d’unes expedicions el cap de setmana durant el període lectiu per tal d’afavorir el desplaçament dels estudiants.

 

Els usuaris de Guissona podran fer ús, per tant, del conjunt d’horaris existents que es detallen en el quadre d’horaris adjunt, on es marquen en groc les noves expedicions incorporades a les ja existents, que també podran ser utilitzades pels usuaris de Tarroja de Segarra.

 

Amb aquesta actuació es milloren els serveis de transport públic comarcal a la Segarra que es presten sota la modalitat de transport a la demanda en coordinació amb els serveis de transport escolar amb una gran acceptació, tant per part dels municipis afectats com dels usuaris, i així es demostra amb el creixement de la demanda sostingut en els darrers anys. Des de l’establiment de la nova configuració dels serveis comarcals com a transport a la demanda en el 2017 s’ha passat de 9.196 viatgers llavors, a 18.368 viatgers al 2019 i, fins i tot, durant el 2020, tot i la situació descendent de la mobilitat generada per la pandèmia de la Covid19, s’han transportat prop de 12.000 viatgers.

 

Aquests serveis de transport a la demanda es gestionen en el marc del conveni que anualment formalitzen el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal de la Segarra.

 

Per tal de que els estudiants puguin anar els caps de setmana a Guissona, s’ha inclòs una expedició de tornada els divendres lectius del calendari escolar, amb sortida de Cervera a les 19.50h. I per altra banda, s’ha inclòs una expedició d’anada, tots els diumenges anteriors a dilluns lectius del calendari escolar, amb sortida de Guissona a les 20h.

 

Per a realitzar la reserva dels serveis de transport a la demanda, s’ha de demanar prèviament el dia feiner anterior, abans de les 12 hores. Aquest model de transport, en funcionament ja a la Segarra, ha rebut una  bona acceptació ciutadana que s’ha traslladat en un creixement dels seus usuaris en els darrers anys.

 

En paral.lel, s’ha coordinat aquest nou servei entre Guissona i Cervera amb el bus exprés Cervera-Lleida i amb els serveis que van cap a Barcelona, per tal d’ampliar la connectivitat en transport públic del municipi de Guissona amb altres pols importants de mobilitat.

 

 

20 de maig de 2021