EL TERCER TRIMESTRE DE L'ESCOLA DE FAMÍLIES S'ENCETA AMB LA XERRADA DEL PERIODISTA I PRESENTADOR DE TV3 ESPARTAC PERAN

El passat dijous 18 d'abril, la sala Galeria de l'Ateneu de Guissona es va omplir de gom a gom per rebre la xerrada que va fer el periodista, i presentador de TV3 Espartac Peran.

DILLUNS 22 ABRIL 2024

El passat dijous 18 d'abril, la sala Galeria de l'Ateneu de Guissona es va omplir de gom a gom per rebre la xerrada que va fer el periodista, i presentador de TV3 Espartac Peran.

El convidat, que ha presentat diversos programes televisius a TVC i actualment dirigeix el concurs de TV3 "Atrapa'm si pots", va captivar l'atenció del públic amb les seves reflexions sobre la mort i la importància de parlar-ne obertament amb els més petits de la casa. Amb contundència i convenciment, Espartac Peran va convidar les famílies a conversar de manera oberta sobre aquest tema perquè es tracta d'una qüestió vital en el creixement emocional dels nostres infants i joves.

Sota el títol "De les pors, la vida i la mort", va oferir una visió sincera i humana sobre assumptes que sovint es tracten amb certa por i reticència. Durant la seva intervenció va compartir experiències personals i anècdotes que van ressonar en moltes de les persones assistents. L'atenció i l'emoció es va fer palesa en l'auditori durant les gairebé dues hores que va durar la xerrada.

Una de les parts més entranyables es va donar quan va explicar un conte recentment publicat, titulat El secret de la calaixera", il·lustrat per la dibuixant Cristina Losantos, i que recull, a través d'una bonica història protagonitzada per dos germans, la importància de parlar de la mort i de les pors en general per tal de fer-les més petites. Aquest no és el primer títol que presenta Peran. El 2022 va publicar "Tres desitjos abans de morir", un llibre que ja va per la vuitena edició i que recull moltes de les reflexions que també es van poder escoltar al llarg de la tarda.

En finalitzar, gràcies a la llibreria guissonenca Issaura, els assistents van tenir l'oportunitat d'adquirir exemplars dels llibres de l'autor, alguns dels quals va signar personalment.

La xerrada s'emmarcava en el cicle "Escola de famílies" que, el tercer trimestre, tractarà l'educació emocional i pararà especial atenció en el tema del dol i l'acompanyament a les persones que han viscut pèrdues. El dia 2 de maig es durà a terme la segona activitat, el taller "Comprendre el dol infantil i juvenil", de la mà del servei de Suport i Dol de Ponent. I el cicle tancarà el trimestre i el curs amb la píndola formativa "Quines emocions ens impregnen en moments de canvi, crisi i pèrdua?", que durà a terme el SOAF CCSegarra i l'EAP Guissona i Cervera.

El cicle “Escola de Famílies” és una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn de Cervera i de Guissona, juntament amb l’Oficina Jove de la Segarra, l'EAP (Equip d'Atenció Primària) Cervera i Guissona i el SOAF CCSEGARRA (Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies), i va néixer amb la finalitat de promoure la parentalitat positiva i cobrir part de les inquietuds i demandes de les famílies de la zona, a partir d'una sèrie de tallers, píndoles formatives i xerrades de qualitat i totalment gratuïtes.

 

Guissona, 22 d’abril de 2024.