El V concurs de fotografia sobre el Patrimoni ja té guanyadors

Ahir diumenge es van fer públics els noms dels guanyadors del concurs fotogràfic convocat pel Museu Eduard Camps de Guissona

DILLUNS 28 SETEMBRE 2009

Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, els dies 25, 26 i 27 de setembre, el Museu ha organitzat el V concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni” amb algunes variacions respecte als anys anteriors.

La cinquena edició d’aquest concurs ha comptat amb un total de 23 fotografies d’11 autors diferents, majoritàriament de Guissona, però també d’altres poblacions de La Segarra, així com de Barcelona. Les imatges presentades al concurs són representatives del patrimoni natural, arquitectònic i festiu de la Plana de Guissona, i també, com a novetat d’enguany, del patrimoni creatiu, amb representacions de Guissona vistes des del retoc digital.

Els guanyadors, segons el jurat professional, de l’edició d’enguany han estat:

- en la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i  natural, Ma Àngels López, de Guissona, amb la fotografia “Llums d’aigua”, s’ha endut el primer premi. I Juliana Martínez, també de Guissona, amb la fotografia “Alçant la vista contemplo el silenci de les cases de la plaça”, ha obtingut el segon premi.

- en la categoria patrimoni festiu, social i etnològic, la guanyadora ha estat Irene Cucurull de Guissona, amb la instantània  “Un dia dur”, i el segon classificat, Jaume Moya, de Florejacs, amb la fotografia “Paisatge identitari”.

- el guanyador de la nova categoria de retoc fotogràfic ha estat Antonio Monroig, de Sanaüja, amb el muntatge realitzat sobre els Marganers de Guissona a la fotografia “Guissona amunt”.

A més, s’ha concedit el premi del jurat popular, escollit per tots els visitants que han passat per l’exposició durant aquest cap de setmana passat. I la fotografia escollida de la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i natural ha estat “La Selva de l’Ateneu”, de Glòria Ribera de Guissona. I el premi popular de la categoria patrimoni festiu, social i etnològic ha estat per Maria Ribera, de Guissona, amb la fotografia “Nit de focs”.

El Jurat professional, format per Jordi Prat de Fotografia Gendre de Cervera, Marc Mora d’Art Audiovisual de Cervera i Jordi López de Foto Miratge de Bellpuig es va fer públic el diumenge 27 de setembre a la 13 hores al vestíbul de l’Espai Fassina.

L’exposició de fotografies restarà oberta fins el dilluns 5 d’octubre al vestíbul de l’edifici Fassina, al costat de l’oficina de Turisme de Guissona, i podeu visitar-la de dilluns a dissabte, d' 11.00 a 14.00 h.


Museu de Guissona