El VI concurs de fotografia convocat pel Museu Eduard Camps de Guissona ja té guanyadors

ha comptat amb un total de 30 fotografies de catorze autors diferents, majoritàriament de Guissona, però també d’altres poblacions de La Segarra.

DILLUNS 27 SETEMBRE 2010

Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, els dies 24, 25 i 26 de setembre, el Museu ha organitzat el VI concurs de Fotografia “Una mirada al patrimoni” amb algunes variacions respecte als anys anteriors.

La sisena edició d’aquest concurs ha comptat amb un total de 30 fotografies, substancialment més que l’any passat, de catorze autors diferents, majoritàriament de Guissona, però també d’altres poblacions de La Segarra. Les fotografies presentades al concurs són representatives del patrimoni natural, arquitectònic i festiu de la Plana de Guissona, i també, com a novetat d’enguany, de tota la comarca de la Segarra.

 Els guanyadors d'aquesta edició han estat, segons el jurat professional:

- En la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i  natural, Josep Ribó, de Guissona, amb la fotografia “Una mirada a l’horitzó”, que s’ha endut el primer premi. I Antonio Montroig, de Sanaüja, amb la fotografia “El nostre símbol”, ha obtingut el segon premi.
- En la categoria patrimoni festiu, social i etnològic, la guanyadora ha estat Meritxell Codina, amb la instantània, “Entre el cel i l’escuma”, i el segon classificat, Ramon Montbrió, amb la fotografia “Enramada de colors”.
- El guanyador de la categoria de retoc fotogràfic ha estat Antonio Monroig, de Sanaüja, amb el retoc a la fotografia, “l’aigua és or”, corresponent a una font ubicada a Sanaüja.

A més, s’ha concedit el premi del jurat popular, escollit per tots els visitants que han passat per l’exposició durant aquest l’última setmana, i a través del bloc del Museu www.museuguissona.blogspot.com, on un gran nombre de persones ha pogut emetre el seu vot des de casa. La fotografia escollida de la categoria patrimoni cultural, arquitectònic, arqueològic i natural ha estat “El reflex d’una mirada”, de Mireia Castellà de Guissona. I el premi popular de la categoria patrimoni festiu, social i etnològic ha estat per Ramon Montbrió, de Guissona, amb la fotografia “Pètals d’integració”.

El Jurat professional va estar format per Elisenda Andreu de Tàrrega, Marc Mora d’Art Audiovisual de Cervera, Jordi López de Foto Miratge de Bellpuig, Alberto Pestanya de Mollerussa, i Josefina Pijoan, de Fotografia Pijoan de Guissona. El veredicte es va fer públic el diumenge 26 a la 13 hores del migdia al vestíbul de l’Espai Fassina.

L’exposició de fotografies restarà oberta fins el dilluns 4 d’octubre al vestíbul de l’edifici Fassina, al costat de l’oficina de Turisme de Guissona, i podeu visitar-la de dilluns a dissabte, des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia. També podeu entrar al bloc i veure les fotografies participants.


Museu de Guissona