ELS INFANTS DE LA QUARESMA CONEIXEN LA QUARESMA

Amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura i les tradicions de Catalunya, des del Pla Educatiu d’Entorn i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, s’ha organitzat un projecte educatiu entorn el Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma.

DILLUNS 20 MARÇ 2017

ELS INFANTS DE LA QUARESMA CONEIXEN LA QUARESMA

 

Amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura i les tradicions de Catalunya, des del Pla Educatiu d’Entorn i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, s’ha organitzat un projecte educatiu entorn el Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma.

 

La Vella Quaresma a Catalunya es coneix com la representació gràfica de la Quaresma. Una quaresma que té la forma d'una vella arrugada i xaruga, amb set cames que va perdent d'una en una a mesura que van passant les setmanes de Quaresma. Es deia que era l'encarregada de procurar que els infants mengessin peix per Quaresma; se'ls amenaçava dient-los: "Si menges carn, sa Jaia Serrada vindrà i se t'endurà".

 

Guissona, a nivell municipal tots els centres educatius van rebre les mateixes ORDRESdel Rei Carnestoltes que els alumnes de llar d’infants i educació infantil de la vila van haver de complir tots els dies de la setmana 20 AL 24 de febrer acabades aquestes ordres del rei Carnestoltes; els banquets, la festa boja i el desordre donen pas al dejuni, l'ordre i la calma de la quaresma.

 

Cada divendres, nens i nenes de P3, P4 i P5 dels centres educatius de la vila (un curs de cada centre per setmana) passen per la plaça Bisbe Benllochon se’ls representa el conte del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. Després de la representació, davant de la imatge de la Vella Quaresma canten la seva cançó i li arrenquen setmanalment una cama, l’última cama, que s’arrencarà el dissabte de setmana santa es farà en el marc del dia del conte amb una activitat oberta a tots els nens i nenes de la vila. 

 

Aquest divendres l'activitat s'ha fet amb els nens i nenes de P5 de l'Escola Ramon Faus i Esteve i de l'Escola Ramon Estadella i Torradeflot

 


 

CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat