ELS MARGENERS A ANDORRA

Aquest passat cap de setmana, 25 i 26 de juliol, els Margeners de Guissona hem fet la sortida de colla d’aquesta temporada, concretament al Comú de Canillo, a uns 12 km d’Andorra la Vella. La sortida ha estat organitzada conjuntament amb els Castellers d’Andorra, els quals han estat els que ens han acollit i preparat tots els àpats i activitats., quedant pendent per la temporada vinent la seva visita al poble de Guissona.

DILLUNS 10 AGOST 2015

Canillo (Andorra). Aquest passat cap de setmana, 25 i 26 de juliol, els Margeners de Guissona hem fet la sortida de colla d’aquesta temporada, concretament al Comú de Canillo, a uns 12 km d’Andorra la Vella. La sortida ha estat organitzada conjuntament amb els Castellers d’Andorra, els quals han estat els que ens han acollit i preparat tots els àpats i activitats., quedant pendent per la temporada vinent la seva visita al poble de Guissona.

Aproximadament a les 8:30 del matí del dissabte uns 90 Margeners sortíem de Guissona direcció Canillo (Andorra) per passar el cap de setmana. Després de 2 hores de viatge arribàvem a Canillo,on ja ens esperaven alguns castellers d’Andorra.  Una estoneta per estirar les cames i començàvem a fer la primera activitat del dia: assaig conjunt de les dues colles. Les dues colles vam poder assajar alguns castells de cara a l’actuació de diumenge, a destacar les probes d’un 3de6 de germanor.

Després de l’assaig, els castellers d’Andorra havien preparat el dinar en un local situat a Canillo. I després de dinar la canalla de les dues colles van fer jocs de cohesió.

Durant la tarda els Castellers d’Andorra ens van preparar dues activitats que van tenir una gran acceptació per part  de tots els margeners: patinatge sobre gel i piscina. Va ser una manera molt refrescant de passar la tarda.

Al vespre vam sopar conjuntament amb els Castellers d’Andorra, que ens van preparar uns entrepans de botifarra i hamburguesa.

Per dormir els Castellers d’Andorra ens van buscar allotjament a les Bordes de Meritxell i del mossèn. Però abans alguns margeners ens vam desplaçar al Comú d’Escaldes on celebraven la seva Festa Major per gaudir del concert de Bongo Botrako.

Diumenge al migdia era hora de fer castells. Per això ens vam desplaçar les dues colles fins a Prats de Mereig on es celebrava el Concurs de Gossos d’atura, una activitat molt típica per Andorra però de ben segur que per a la majoria dels margeners totalment desconeguda.

L’actuació va ser més aviat una mostra castellera, ja que només teníem uns 40 minuts per a les dues colles. Per això només vam poder fer un pilar d’entrada cada colla, un castell i un castell conjunt, i els pilars de sortida. Per part dels Margeners, vam fer un pilar de 4, un 4de6 on s’estrenaven algunes peces al tronc i de canalla, i un pilar de 4. Per part dels Castellers d’Andorra van fer un pilar de 4, un 3de6 i dos pilars de 4 simultanis. El castell de germanor va ser un 3de6.

Acabada l’actuació vam tornar cap a Canillo, on els Castellers d’Andorra van preparar una arrossada per dinar.

Així acabava el cap de setmana margener per Andorra. Estem segurs que ha estat una gran sortida, i que ha servit per fer bones amistats amb els Castellers d’Andorra. Ara toca apretar fort als assajos i a les actuacions que venen de cara a preparar la nostra Festa Major a principis de setembre, per tal de poder fer una gran actuació.

Margeners de Guissona: p4, 4de6, 3de6 de germanor, p4

Castellers d’Andorra: p4, 3de6, 3de6 de germanor, 2p4