ELS MARGENERS A LA FESTA MAJOR DE BELLPUIG

El passat 13 de setembre els Margeners de Guissona ens desplacem fins a Bellpuig per actuar, juntament amb els Castellers de Solsona i Castellers de Sant Feliu, en el marc de la festa de la Tracalada. Aquesta festa, que enguany celebra la seva 2a edició, aplega diferents manifestacions de la cultura popular del nostre país en una jornada carregada de música i gresca.

DIJOUS 18 SETEMBRE 2014

Bellpuig (Urgell).- El passat 13 de setembre els Margeners de Guissona ens desplacem fins a Bellpuig per actuar, juntament amb els Castellers de Solsona i Castellers de Sant Feliu, en el marc de la festa de la Tracalada. Aquesta festa, que enguany celebra la seva 2a edició, aplega diferents manifestacions de la cultura popular del nostre país en una jornada carregada de música i gresca.

Així, aquest any la Tracalada va agrupar 30 colles de gegants, 1 colla de Falconers, 3 colles Castelleres i 4 colles de diables. A primera hora de la tarda les nombroses colles geganteres feien la plantada i a continuació la corresponent Cercavila pels carrers de la vila urgellenca. A continuació, es va fer l’acte de lluïment de les colles presents a la Tracalada; al so de la cançó tradicional Gener, es va fer, simultàniament, un ball de tots els gegants, 3 pilars de les colles castelleres i la petada de les 4 colles de diables. Va ser un moment àlgid de la festa que el nombrós públic va celebrar amb forts aplaudiments.

Després d’aquest acte de lluïment, es va donar el tret de sortida a la diada castellera. Els Margeners van encetar l’actuació amb un solvent tres de set que vam saber defensar amb tranquil•litat que reflectia la feina feta els darrers temps als assajos. En segona ronda, vam alçar un tres de sis amb agulla i en la darrera, un tres de sis per sota que, per la seva espectacularitat, el públic va saber valorar amb una forta aclamació. Per altra banda, l’actuació dels castellers de Sant Feliu va iniciar-se amb un tres de sis que van descarregar força bé. A segona ronda, van descarregar un quatre de sis i en la tercera, van realitzar dos intents desmuntats de tres de sis amb agulla. Per la seva banda, els Castellers de Solsona van arribar a la cita castellera amb molt pocs efectius, cosa que va fer que no poguessin aixecar més que dos pilars de quatre. L’actuació va concloure amb un ronda de pilars en que els Margeners va aixecar un pilar de cinc amb estrena de segon inclosa. Amb aquesta actuació ens preparem per la propera cita que serà a la Festa Major de Cervera el diumenge 28 de setembre.

Després de l’actuació, la Tracalada va continuar amb un espectacular correfoc en el qual alguns membres margeners hi van prendre part. Totes les colles castelleres, també les geganteres i de diables, van gaudir d’un sopar popular amb la gent del poble; es van servir 1800 plats de botifarra amb samfaina. Al final, en Jaume Barri ens va fer ballar i riure una bona estona.


Margeners de Guissona pd4, 3d7, 3d6a, 3d6ps, p5.
Castellers de Sant Feliu pd4, 3d6, 4d6, id3d6a, id3d6a, pd4
Castellers de Solsona pd4, pd4