Els Margeners a Massoteres

Dins els actes del Correllengua 2008

DILLUNS 29 SETEMBRE 2008

Margeners de Guissona van actuar aquest passat dissabte a Massoteres en marc del Correllengua 2008. Les tres colles convidades, Tirallongues de Manresa i Castellers del Riberal, a part de Margeners de Guissona,van fer una màgnifica actuació.

L'actuació, que s'havia de fer a la festa major de Cervera, va començar amb amb dos pilars de quatre de cada colla, exceptuant els Castellers del Riberal que només en van fer un.
Aquests mateixos, van ser els encarregats d'encetar cada ronda, i en la primera, van alçar un 2d6, castell molt ben exectuat que els va permetre fer-hi la figuereta. A continuació, van enlairar un 3d6, castell que va haver de patir una mica més que el 2d6, però es va poder descarregar sense porblemes. En tercera ronda van exectuar un 4d6 net que malauradament, per falta d'efectius no van poder posar sobre la pinya. En la ronda de pilars, van descarregar un magnífic pilar de 5.

Els segons en actuar van ser els Margeners, que, després dels pilars de benvinguda, van descarregar un 4d7 amb molts canvis a nivell de tronc que tot i bellugar força en tot moment es va poder descarregar sense problemes aparents. En segona ronda, van afrontar el plat fort del dia, el 4d7 amb agulla. El quatre va pujar ràpid i segur, però abans de la travessada de l'enxaneta els terços es van anar estirant, i el pis de quarts va haver de treballar de valent. Tot i això, la sortida de quarts va ensenyar un preciós pilar de 5 al que Margeners es van agafar amb dents i ungles, ja que l'última vegada que el van fer només el van carregar. En la terçera ronda va aixecar un 3d7 tremoladís però molt ràpid. Van acabar l'actuació carregant un pilar de 5 que el segon va defensar al màxim, però no va ser suficient com per poder-lo arribar a descarregar.

Tancant cada ronda, els Tirallongues de Manresa van descarregrar un 2d6 com a primer castell, un 2d6 amb futures perspectives a 2d7. En segona ronda van descarregar un 3d7 molt quiet, i per acabar amb els tres castells es van decidir per un 4d6 amb agulla que no els va portar cap tipus de complicació. En ronda de pilars, un pilar de 5.

La pròxima actuació de Margeners serà el dia 18 d'octubre a Tarragona, en la diada dels Xiquets de Tarragona, on a més a més, estaràn acompanyats dels Castellers de Lleida.
Els Margeners actuen a MassoteresText: Eric Santesmasses
Fotos: Laia Planell