ELS MARGENERS ACTUEN A BAGÀ

Aquest passat diumenge els Margeners de Guissona es van desplaçar a la localitat de Bagà, per segon any consecutiu, per acompanyar als anfitrions Castellers de Berga a l’actuació castellera.

DIMECRES 17 JULIOL 2019

 

Aquest passat diumenge els Margeners de Guissona es van desplaçar a la localitat de Bagà, per segon any consecutiu, per acompanyar als anfitrions Castellers de Berga a l’actuació castellera. Tot i que les prediccions de pluja van fer que fins a última hora no se sabés si l’actuació es faria a la plaça o al pavelló, aquesta només va fer acte de presència a la ronda dels pilars d’inici, permetent que la resta de l’actuació es realitzés en total normalitat.

Amb menys camises de les desitjades per part de les dues colles, però amb una molt bona col·laboració a les pinyes, l’actuació va començar amb els tradicionals pilars d’entrada: un pilar de 4 per part de cada colla.

Els primers en actuar van ser els castellers de Berga, hi ho van fer amb un lleuger i segur 4d6, que no els va suposar cap complicació. A la segona ronda, tot i que les intencions inicials eren fer el 3d7, van optar per fer el 3d6, segurament pel poc nombre de camises. També el van descarregar sense cap problema. I van acabar amb un 4d6a. Destacar que els 3 castells van ser amb uns troncs  molt lleugers,  a modo d’assaig dels castells de 7.

Per la seva banda, els de la segarra van començar la ronda de castells amb un 3d6 també molt tranquil i on cal destacar que s’hi estrenava una terça. A segona ronda van descarregar la tercera torre de 6 de la temporada, castell que se’ls va enfonsar una mica d’una rengla i entregirar, però que gràcies a la bona feina feta als assajos no va perillar en cap moment. I van tancar la ronda de castells amb un tranquil i plàcid 3d6a.

Per tancar l’actuació, ambdues colles van realitzar els pilars finals: un pd4 per part dels Castellers de Berga i un pd4ps per part dels Margeners.

Ara la colla de la Segarra s’agafa una setmana de descans, ja que el proper cap de setmana és la festa del Mercat Romà a Guissona i hi han actes tota la setmana. Per tant, la propera actuació dels de la camisa marró serà el dissabte 27 de juliol a Reus, on esperen poder traduir la bona feina que estant fent als assajos a plaça en forma de castell de 7. Però com sempre, això només dependrà del número de camises que hi puguin desplaçar. Esperem que la colla respongui i poguem veure un nou castell de 7 de color marró!!!