ELS MARGENERS ACTUEN AL BERGUEDÀ

Aquest darrer diumenge 8 de juliol, els Margeners encaren la segona de les 3 actuacions del mes, desplaçant-se cap al nord del Berguedà, a Bagà, per actuar amb els amfitrions, els castellers de Berga, i l’altra colla convidada, els castellers de Castelldefels.

DIMARTS 10 JULIOL 2018

Bagà (El Berguedà).- Aquest darrer diumenge 8 de juliol, els Margeners encaren la segona de les 3 actuacions del mes, desplaçant-se cap al nord del Berguedà, a Bagà, per actuar amb els amfitrions, els castellers de Berga, i l’altra colla convidada, els castellers de Castelldefels.

A la plaça de Galceran de Pinós, considerada la plaça més bonica del Berguedà, va començar l’actuació sota un sol radiant, però que gràcies als porxos de la plaça el públic assistent es podia amagar i passar-ho una mica millor.

Després de la ronda de pilars de benvinguda, la primera colla en ordre d’actuació, van ser els Castellers de Berga amb un 5d7 amb un pèl de nervis, possiblement per la fita de la segona ronda, un 2d7 treballat però que amb un tronc nou van demostrar el treball fet a assaig, i van tancar les seves rondes de castells amb un 4d7a  sense cap problema.

La segona colla en actuar van ser els de groc, encetant la seva actuació amb un 3d6, continuant amb un 2d6 i finalitzant amb un 3d6a. Els del baix Llobregat no van mobilitzar massa camises i no van poder aixecar cap estructura de set pisos.

La darrera colla en aixecar els seus castells, van ser els de La Segarra, que igual que els de groc, no van mobilitzar massa camises i es van haver de conformar amb els castells més bàsics de sis pisos. Així doncs, van començar descarregant un 3d6a molt tranquil, a segona ronda van escollir realitzar un 3d6 aixecat per sota que va arrencar uns forts aplaudiments del públic, i van tancar les rondes de castells amb un 3d6.

En ronda de pilars, els del Berguedà van fer un pilar de 5 i dos de 4, els de Castelldefels un pilar de 4 i els Margeners un pilar de 4 per sota.

Després de l’actuació els margeners, juntament amb els Castellers de Berga, van dinar conjuntament a Gisclareny, el municipi més petit de Catalunya, on també hi van fer una guerra d’aigua per passar la calor.

 

Castellers de Berga: pd4, 5d7, 2d7, 4d7a, pd5 i 2 pd4

Castellers de Castelldefels: pd4, 3d6, 2d6, 3d6a i pd4

Margeners de Guissona: pd4, 3d6a, 3d6ps, 3d6, pd4ps