Els Margeners celebren el X Aniversari de la Colla!!!

Aquest passat dissabte 22 d’abril del 2017, després de la fabulosa ‘boda margenera’ del Ribe i la Francina celebrada el divendres, dissabte era el dia de celebrar el X Aniversari de la Colla!!!.

DIMECRES 26 ABRIL 2017

Guissona (La Segarra).- Aquest passat dissabte 22 d’abril del 2017, després de la fabulosa ‘boda margenera’ del Ribe i la Francina celebrada el divendres, dissabte era el dia de celebrar el X Aniversari de la Colla!!!.

 

I és que aquest any Margeners de Guissona fem 10 anys, i això es nota en l’ambient. Des de les 17:00 el local es va anar omplint de camises marrons amb ganes de fer castells, tot i que l’actuació estava prevista per a les 18:00. Com a colla estem molt contents sobretot perquè es van poder veure camises de gent que ara no pot venir regularment, però que no es van voler perdre una actuació tan especial com aquesta.

 

Abans de l’actuació es va fer entrega de la camisa a una persona lligada a la colla d’una manera molt especial, al Toni, fundador de la colla els Xerrics del Xurrac, dels quals Margeners en som padrins.

 

A l’actuació ens van acompanyar els Castellers de l’Alt Maresme i els Castellers de Berga. L’actuació va començar amb els pilars d’entrada: 2p4 per part dels Margeners de Guissona i Castellers de Berga, i 1p4 i 1p4ps per part dels Castellers de l’Alt Maresme.

 

A les rondes de castells, Margeners de Guissona vam sortir de 4d7. Era el primer castell de 7 de la temporada, i això es notava en l’ambient. El castell va ser lent però ferm. En tot moment va donar mostres de seguretat, i es va descarregar sense cap problema, mostra de la bona feina feta als assajos. Un cop descarregat el 4 tocava el 3d7. També era el primer de la temporada, però és un castell que li tenim molta confiança. No en va, durant aquests 10 anys n’hem fet més de 100 sense cap caiguda. I dissabte no podia ser la primera. Al igual que el 4, va ser lent però molt segur. Amb l’alegria dels dos castells de 7 descarregats, a tercera ronda era el torn del 5d6, castell que ja havíem descarregat per Sant Josep. Tot i que es va desquadrar una mica i que el vam tenir que treballar una mica més de lo esperat, també es va descarregar sense problemes. I a la ronda de pilars hi vam posar la cirereta al pastís, descarregant d’una forma molt solvent el primer pilar de 5 de la temporada. Per acabar, i per celebrar com cal els 10 anys, vam fer 10 pilars de 3 emulant una espelma per a cada temporada, on van pujar tota la canalla que tenim, que de ben segur, auguren un futur molt bo a la colla per als pròxims anys. 

 

Els segons en actuar van ser els Castellers de l’Alt Maresme “Maduixots”. Segurament amb menys camises de les desitjades sobretot pels castells que volien fer, i amb alguns problemes de canalla, no van tenir el seu dia. Van sortir de 4d7. El castell es va anar deformant a cada pis que pujava, i ja amb els dossos col·locats ja es va veure que no anava bé. Amb l’acotxador col·locat el cap de colla el va tirar avall, però el castell ja estava massa deformat i al final va caure, quedant amb intent. En ronda de repetició van descarregar un 4d6 no excent d’emoció sobretot al moment de fer l’aleta, doncs també va perdre les mides. En segona ronda, tot i que tenien previst fer el 3d7, van rebaixar el llistó i van optar pel 3d6. El primer intent de seguida es va veure que no anava bé, i amb dossos col·locats el van tirar avall, evitant així una més que probable segona caiguda. En ronda de repetició hi van tornar. Aquesta vegada va pujar una mica millor i es va carregar, però a la sortida de la canalla el castell es va trencar, quedant en carregat. Segurament tocats per a les dues caigudes, van decidir passar ronda i no fer tercer castell, i van acabar l’actuació amb 2p4. Per sort tot i les dues caigudes, no hi va haver cap lesionat. Molts ànims per a les properes actuacions.

 

L’última colla en actuar van ser els Castellers de Berga, colla que va essent una habitual en alguna de les nostres actuacions, fruit de la bona relació que hi tenim. Amb forces camises pels castells que portaven a plaça, a la primera ronda van descarregar un plàcid 5d6 que apunta a un 5d7 en properes actuacions. A la segona ronda van descarregar el 4d7, també molt tranquil mostrant la seguretat que tenen amb els castells de 7. No en va, la temporada passada van carregar el seu primer 4d8, i de ben segur que aquesta el descarregaran. En tercer ronda van descarregar un plàcid 4d6a. Per acabar, van fer un pilar de 5 amb estrenes, demostrant que aquesta estructura també la tenen molt dominada. Gran actuació dels del berguedà a Guissona, demostrant que aquesta temporada volen seguir creixent com han fet els últims anys.

 

Un cop acabada l’actuació, pica pica amb les colles convidades, sopar i festa al local dels Margeners,…. . Gran celebració, perquè 10 anys  no es fan cada dia!!!.

 

Per últim, durant el sopar vam conèixer la notícia de la mort del Carles Feiner “Negre”, membre dels Minyons de Terrassa. Des de Margeners volem fer extensiu el nostre condol a la família, amics i a tota la colla dels Minyons de Terrassa. A banda del lligam conegut entre les dues colles, sempre recordarem com als nostres inicis el Negre ens va ajudar activament assistint a alguns dels nostres assajos. DEP.

 

Margeners de Guissona: 2 p4, 4d7, 3d7, 5d6, pd5 i  10 pd3

Castellers de l’Alt Maresme: pd4, pde4ps, i4d7, 4d6, id3d6, 3d6c, i 2 pd4

Castellers de Berga: 2 pd4, 5d6, 3d7, 4d6a i pd5