ELS MARGENERS CELEBREN ELS SEUS 16 ANYS DE VIDA

Aquest passat dissabte 22 d’abril van celebrar el seu 16è aniversari amb una gran diada castellera a la plaça Major de Guissona on van mostrar el gruix de la seva massa social, plena de camises marrons molt actives en el dia a dia de la colla i arrossegant cada cop més camises mandroses.

DIMARTS 25 ABRIL 2023

No hi ha millor efemèride per a una entitat cultural que anar celebrant anys de vida plena i activa. I així ho fan any rere any els Margeners de Guissona. Aquest passat dissabte 22 d’abril van celebrar el seu 16è aniversari amb una gran diada castellera a la plaça Major de Guissona on van mostrar el gruix de la seva massa social, plena de camises marrons molt actives en el dia a dia de la colla i arrossegant cada cop més  camises mandroses. Totes juntes, van permetre als Margeners mostrar 3 castells inèdits aquesta temporada per part dels de la Segarra.

A més de la colla segarrenca, van arribar a Guissona les colles dels Malfargats del Pallars, els Castellers de Caldes de Montbui i els Tirallongues de Manresa per acompanyar-los en la diada d'aniversari.

L’actuació clarament marcada pels castells de 6 va posar en evidència el moment de rodatge en què es troben les colles presents en aquest punt de la temporada però amb bones sensacions per anar posant, més endavant, algun pis més en els castells mostrats. Així, l’actuació va arrencar amb els pilars d’inici en que totes les colles van enlairar els seus pd4 que donaven el tret de sortida a les 3 rondes de castells. Els Margeners, com a locals, van ser els encarregats d’obrir ronda enlairant un 4d6 amb agulla sòlid i solvent. En segona ronda els marrons recuperaven el seu castell insígnia, el 3d6 per sota, un castell on es demostra el treball de la pinya i que tan bé han defensat els Margeners al llarg de la seva història. Per tancar les rondes de castells, els Margeners van poder portar a plaça, per fi, el 5d6 que amb l’estrena de força canalla al pom de dalt els ha portat feina als assajos.

Els Malfargats, colla en formació, arribaven amb la pressió de poder demostrar que són capaços de portar a plaça, per primer cop, una actuació completa amb 3 castells de 6 per tal de poder continuar tirant endavant la seva vida castellera. I aquest cop ens van demostrar que sí que en són, ja que en les respectives rondes aixecaven un 3d6 força quiet, un 3d6 amb agulla ràpid i sòlid i un 4d6 molt tranquil. Aquest últim castell va desembocar en una sonora celebració per part dels del Pallars per la fita històrica que acabaven d’assolir i que la plaça va recompensar amb una gran ovació.

Per la seva banda, els Tirallongues van mostrar al públic present a plaça un 3d6 parat i solvent, una torre de 6 que coronaven després d’un primer intent desmuntat per dubtes en la canalla i en tercera ronda, un 4d6 molt robust. En aquesta actuació de 4 colles amb rondes ràpides, van actuar també els castellers de Caldes aixecant al llarg dels seus torns un 3d6 amb agulla, un 4d6 que van aixecar després de desmuntar un peu, i per tancar rondes, un 3d6 molt ben executat.

La diada acabava amb una cirereta que engresca molt la família Margenera aixecant un pilar de 5 amb estrena d’enxaneta inclosa. Per la seva banda, les colles convidades tancaven amb uns pilars de 5 (Tirallongues i Caldes) i un pilar de 4 pels Malfargats.

Una diada molt celebrada que concloia amb una grallada de germanor on petits i grans van poder ballar d’allò més. Una diada castellera que anima molt als Margeners en la seva temporada i que els portarà a Súria en la seva propera parada, el dia 7 de maig.

 

Resum de l’actuació:

Margeners de Guissona: 2pd4, 4d6a, 3d6xs, 5d6, pd5 i 2pd4

Malfargats del Pallars: pd4, 3d6, 4d6a, 4d6 i pd4

Tirallongues de Manresa: pd4, 3d6, id2d6, 2d6, 4d6, pd5, pd4

Castellers de Caldes de Montbui: pd4, 3d6a, 4d6, 3d6, pd5 i pd4