Els Margeners de Guissona a Hostafrancs

La plaça Major d’Hostafrancs va ser l’escenari, el passat diumenge, 19 de setembre, d’una actuació conjunta dels Margeners de Guissona i els Castellers d’Esparreguera. En un ambient típicament de Festa Major i en una plaça amb nombrós públic, l’actuació va començar amb quatre pilars de quatre per part dels Margeners i un pilar, també de quatre, per part dels d’Esparreguera.

DIJOUS 23 SETEMBRE 2010

Hostafrancs.- La plaça Major d’Hostafrancs va ser l’escenari, aquest diumenge, d’una actuació conjunta dels Margeners de Guissona i els Castellers d’Esparreguera.
 
En un ambient típicament de Festa Major i en una plaça amb nombrós públic, l’actuació va començar amb quatre pilars de quatre per part dels Margeners i un pilar, també de quatre, per part dels d’Esparreguera.
 
Els Margeners van ser els primers a prendre lloc a la plaça amb un tres de set gairebé perfecte, executat amb molta seguretat. En segona ronda van plantar un quatre de set, també seguint la línea del primer castell en quant a fiabilitat i solvència. Finalment, els de la camisa marró van realitzar un preciós tres de sis per sota. Cal dir que la colla segarrenca es torna a trobar molt còmoda ja en els castells de set i que poden ser el sostre habitual en les següents actuacions si no hi ha manca de camises. Els Margeners van rubricar l’actuació amb un vano de cinc.
 
Els d’Esparreguera van obrir l’actuació amb un cinc de sis que, malgrat ser una mica mogut, van descarregar sense cap problema. Tot seguit, van decidir-se per un quatre de set que es va desmuntar quan la canalla era a quarts i que va acabar caient per problemes en aquest pis. En ronda de repetició, van fer un quatre de sis amb agulla ben executat. Per acabar les rondes de castells, van efectuar una preciosa torre de sis, molt ferma i segura. Un pilar de quatre aixecat per sota, amb un segon una mica mogut, va tancar l’actuació dels d’Esparreguera.
 
Desprès d’aquesta actuació, amb un cap de setmana de descans, la colla segarrenca es prepara per la recta final de la temporada. Un dels propòsits, de ben segur, serà mantenir i, si es pot, apujar el llistó ben alt que van deixar per la diada de Festa Major de Guissona, dia en que van fer la millor actuació de la seva curta història. La propera actuació serà el dissabte dia 2 d’octubre a la Diada Blava de Tarragona, al barri del Serrallo, amb la colla local i els castellers d’Esplugues.
 
 
 
 
 
Hostafrancs (Segarra)
Motiu: Festa Major
Margeners de Guissona:   4p4, 3d7, 4d7, 3d6ps, v5,
Castellers de Esparreguera:  p4, 5d6, i4d7, 4d6ag, 26, p4ps