Els Margeners de Guissona a Sant Guim de Freixenet

El Carrer Major de Sant Guim de Freixenet, aquest diumenge, ha viscut per segon any consecutiu en la seva festa major, una bona actuació de castells. Ha estat una actuació conjunta dels Margeners de Guissona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Tarragona).

DIMARTS 10 AGOST 2010

El Carrer Major de Sant Guim de Freixenet, aquest diumenge, ha viscut per segon any consecutiu en la seva festa major, una bona actuació de castells. Ha estat una actuació conjunta dels Margeners de Guissona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Tarragona).
 
L’actuació es va iniciar just passada la una, afrontant a la calor i amb ganes de viure una bona jornada, es va obrir plaça amb pilars simultanis, tres pilars de quatre dels Margeners i un altre de la colla Tarragonina.
 
Els Margeners van ser els primers a actuar, i ho van fer recuperant el tres de sis aixecat per sota, que és el primer que fan aquest any. Les rengles van pujar de manera coordinada i segura. El tamany dels segons i els terços d’aquest tres, feien pensar que possiblement aviat els Margeners tornin a portar a plaça el tres de set aixecat per sota. En la segona ronda han plantat un quatre de set també molt pesat, no ha presentat problemes tot i haver perdut la forma ja des del començament. El bon treball entre segons i terços no ha deixat que en cap moment ni la colla ni el públic assistent dubtés de la seva fermesa. Ha estat en aquest quatre on ha destacat la bona col·laboració de la gent de Sant Guim, en l’ajuda i participació a la pinya. Finalment, en tercera ronda, els de Guissona han executat un molt bonic tres de set, castell que en les seves darreres actuacions ja s’ha vist que no els mostra cap problema, i que esperona a posar-hi ben aviat una agulla al mig. Els Margeners van rubricar l’actuació amb un solvent vano de cinc.
 
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van obrir l’actuació amb un tres de set, que tot i mostrar-se bellugadís, i amb els dosos una mica indecisos, van descarregar fent front a la veterania. En segona ronda van defensar un quatre de set descarregat sense gaires problemes. En tercera ronda, els de la camisa verda van optar per un tres de sis amb l’agulla, ben carregat i descarregat. Tot i la manca de camises a la plaça, els de Tarragona es van veure ben acompanyats i van signar una molt bona actuació. Per acabar van realitzar un vano de cinc.
 
Veient la fermesa dels castells bàsics de set, que han portat a plaça els Margeners de Guissona, en les darreres actuacions, ens fa pensar que properament en actuacions com la de la Festa Major de Manresa, el 29 d’agost, podríem veure els de la camisa marró lluint la gamma de set i mig en la que tantes vegades ens ha demostrat que malgrat la seva joventut castellera, els executen amb molta elegància. La seva pròxima actuació és el diumenge dia 15 a Ivorra.
 
  
 
Diumenge 8 d'agost de 2010

Sant Guim de Freixenet (la Segarra)
Motiu: Festa major
Margeners de Guissona: 3p4, 3d6ps, 3d7, 4d7, vano de 5.
Castellers de Sant Pere i Sant Pau: p4, 3d7, 4d7, 3d6a, vano de 5.