Els Margeners de Guissona arranquen motors de nou

Els Margeners presenten un calendari força complert que els portarà a les places castelleres de les quatre províncies catalanes, a més a més de viatjar a Mallorca a mitjans d'abril.

DIVENDRES 03 ABRIL 2009

La colla castellera de la Segarra, va començar ja fa una quinzena de dies els assajos d'aquesta nova temporada. Aquest any, els Margeners presenten un calendari força complert que els portarà a les places castelleres de les quatre províncies catalanes, a més a més de viatjar a Mallorca a mitjans d'abril, on duran a terme la primera actuació, i on esperen poder plantar els primers castells de set pisos. Cal destacar que l’equip tècnic serà encapçalat aquest any pel Jordi Cucurull, que substitueix al Xavier Tresens, el qual havia estat cap de colla les dues temporades anteriors.

 

El 2009, es presenta pels Margeners com un any de consolidació de les estructures que van aconseguir l'any anterior (quan es va arribar a descarregar el cinc de set en sis ocasions), a més a més d'assajar castells de set més complexos i preparar-se per pujar un pis més. D'altra banda, també pretenen obrir més l'entitat, tot convidant a veïns de poblacions pròximes a unir-se al seu projecte, així com també es vol realitzar un acostament als diversos col·lectius d'immigrants que vulguin familiaritzar-se amb la cultura popular catalana.

 

Des del punt de vista social, aquest 2009 podria ser un any d'estrena per la colla, ja que finalment podrien disposar d’un local social, ubicat en l'històric edifici del Centre Catòlic de Guissona.

 

Cal recordar que la Colla Castellera Margeners de Guissona realitza assajos els dilluns i els divendres de vuit a deu del vespre. Per descomptat, els assajos són oberts a totes aquelles persones que vulguin viure de prop el fet casteller.