ELS MARGENERS DE GUISSONA CELEBREN LA SEVA DIADA

La festivitat de Sant Josep va  donar el tret de sortida a la temporada castellera dels Margeners de Guissona en motiu de l'anomenada Diada del Local.

DILLUNS 20 MARÇ 2023

Guissona, la Segarra.

Migdia de Sant Josep a Plaça del Bisbe Benlloch, diumenge 19 de març de 2023.

La festivitat de Sant Josep va  donar el tret de sortida a la temporada castellera dels Margeners de Guissona en motiu de l'anomenada Diada del Local.

Els de la Segarra, van disposar de la companyia de dues altres colles en aquell dia: els del Baix Llobregat els Matossers de Molins de Rei i els del Pallars Jussà els Mafargats de Pallars.  Ambdues colles, van reprendre també els castells a plaça aquest any per Sant Josep.

Totes les colles ja fa un temps que van començar la seva activitat dins dels locals d'assaig, i en el cas dels Margeners es la seva primera actuació de la temporada i alhora la primera a casa.

Enrere va quedar l'anterior Diada del Local amb morrions sanitaris de diferents colors i va prevaldre sota el cel enterinyat: el marró i el blanc, coincidint tot plegat amb els colors de la vestimenta dels margeners. El marró també dels de Molins, el blanc de la colla en formació del Pallars i tocs de vermell i negre de les faixes van rematar la cromàtica castellera present a la plaça del Bisbe Benlloch de la vila de Guissona.

Per començar la diada els típics pilars d'inci que van ser un pilar de quatre i un intent de pilar de quatre per part dels de Guissona, un pilar de quatre per part dels de Molins de Rei i igualment un pilar de quatre per part dels provinents del Pallars.

Després dels pilars, els locals Margeners de Guissona amb camisa del marró de la terra mullada van iniciar les rondes de castells. Per començar, ho van fer amb un tres de sis amb estrenes tant a pinya com al pom, van seguir després amb un tres amb agulla igualment estrenat i van completar la tercera ronda amb un quatre de sis on es van sentir càntics d'un pis més. Seguidament els de la camisa marró terra mullada van posar la cirereta a plaça amb el pilar de cinc per sota molt aplaudit, tot finalitzant- ho amb dos pilars de quatre.

A continuació els Matossers de Molins de Rei amb camisa de color marró argila van ser segons en l'ordre de ronda i ho van fer primerament amb un tres de sis lleuger, després van fer un intent desmuntat de torre de sis a causa d'una relliscada de l'acotxadora, cosa que va quedar resolta, amb algun canvi, en la ronda de repetició completant la torre de sis sense problema i finalment acabaren llurs rondes amb un treballat tres de sis espadat.

Tancant les rondes, els fillols dels Margeners, els Malfargats de Pallars Jussà, que sent colla castellera en formació va vestir de blanc al no estar consolidada com a colla castellera definitivament, van ser qui es van endur més aplaudiments i encoratgements de públic i les colles. Colla en formació  que quan sigui consolidada, podran lluir el groc triat del escut de Pallars com a color en les seves camises. Els de blanc i pel vist groc a no molt tardar, van anar amb un robust i molt celebrat tres de sis per començar, un quatre de sis amb notable solidesa seguidament i un tres de cinc amb agulla que s'espera a enlairar-se més amunt per acabar.

Per arrodonir la diada les colles van completar uns pilars de sortida que van ser:

dos pilars de quatre dels de la Segarra, un pilar de quatre dels del Baix Llobregat, també un pilar de quatre del provinents del Pallars Jussà i finalment quatre pilars de tres per part dels futurs grocs.

Margeners de Guissona: p4 i ip4, 3d6, 3d6a, 4d6, p5xs, 2p4

Matossers de Molins de Rei: p4, 3d6, id2d6, 2d6, 3d6a

Malfargats de Pallars Jussà: p4, 3d6, 4d6, 3d5a, p4, 4p3

Després de la diada castellera, els parlaments, els balls i les celebracions per l'actuació i les estrenes, un centenar de les castelleres I els castellers de Guissona ja van tenir prou gana per passar al local dels Margeners a menjar i beure el necessari.

La pròxima actuació dels Margeners serà a raó de la Diada del Fort Pienc a Barcelona que tindrà com amfitrions els castellers de la Sagrada Familia.

 

Salut, castells i bon profit!!

Margeners de Guissona