Els Margeners de Guissona han encetat la temporada castellera amb la ja tradicional actuació de Sant Josep

Els de Guissona han executat els seus castells amb molta seguretat i solidesa.

DILLUNS 18 MARÇ 2013

INFORMA: MARGENERS DE GUISSONA

Els Margeners de Guissona han encetat la temporada castellera amb la ja tradicional  actuació de Sant Josep, patró del Cercle Catòlic, on es troba el seu local d’assaig.

Malgrat les prediccions de pluja, que per sort no s’han complert, i en un ambient festiu i de retrobament, la plaça Bisbe Belloch ha acollit a les colles dels Castellers de Berga i dels Moixiganguers d’Igualada, a més de la colla local.

Amb nombrós públic a plaça l’actuació ha començat amb els tradicionals pilars de presentació, dos per part dels locals i dels d’Igualada i un pels de Berga.

Els de Guissona han executat els seus castells amb molta seguretat I solidesa. En primera ronda un tres de set molt parat, en segona ronda un Quatre de set un pèl deformat i per acabar un cinc de sis amb alguna estrena al tronc. A la ronda de pilars han fet un vistós vano de cinc.

La colla de Berga ha realitzat els castells amb un xic de nervis, propis d’una colla primerenca: primer el tres de sis seguit del quatre de sis i el tres de sis amb l’agulla i per acabar amb un pilar de quatre.

Els de l’Anoia, amb alguns problemes, han aconseguit realitzar els castells que tenien planificats. En primera ronda un tres de set segur però un xic lent, seguit d’un quatre de set amb l’agulla que han hagut de desmuntar desprès de coronar el castell ja que el tronc a terços i quarts tenia evidents problemes per continuar. En la repetició, els problemes s’han repetit però gràcies a un bon Treball de la pinya i el tronc han aconseguit descarregarho.

Finalment, en tercera ronda han realitzat un quatre de set un pèl deformat. L’actuació s’ha arrodonit amb un pilar de cinc.

Amb aquesta actuació, els Margeners de Guissona inicien la seva setena temporada amb molta il∙lusió i amb l’estrena del seu nou cap de colla Xavier Palou, que ja ha estat “batejat” pels seus companys. Les properes setmanes, fins a la següent cita a Florejacs per la Fira de la Dama, serviran per seguir provant a gent nova, tant a tronc com a pinyes, així com per anar consolidant les estructures habituals.

 

Guissona (la Segarra)

Motiu: Festa del local

Margeners de Guissona: 2p4, 3d7, 4d7, 5d6, v5,

Castellers de Berga: p4, 3d6, 4d6, 3d6a, 2p4

Moixiganguers d’Igualada: 2p4, 3d7, id4d7a, 4d7a, 4d7, p4