Els Margeners de Guissona han organitzat un altre cop la diada castellera de la Festa Major de Mollerussa.

En aquesta ocasió s’han fet acompanyar dels Bordegassos de Vilanova i els Picapolls de la Gavarresa, que era el primer cop que actuaven amb els de la Segarra.

DIMARTS 24 MAIG 2016

Amb una petita amenaça de pluja que va quedar en no res, els Margeners van començar l’actuació sense la ronda de pilars de benvinguda. El primer castell a afrontar va ser el tres de set, tranquil i segur. En segona ronda un sòlid tres de sis amb el pilar i per acabar les rondes de castells, un tres de sis per sota amb alguna dificultat inicial però que els de la Segarra van superar gràcies a la experiència en aquest tipus de castells. Per acabar, un pilar de cinc al balcó de l’ajuntament en el que han pujat els cinc integrants del pilar.

 

            La segona colla castellera en actuar van ser els Bordegassos de Vilanova, colla que ha assistit amb forces camises malgrat la distància. Han començat amb un tres de set, seguit d’un quatre de set amb el pilar i per acabar amb un quatre de set. Tots tres castells realitzats amb gran solidesa i seguretat. Els de Vilanova han acabat amb dos pilars de cinc descarregats. A més van fer dos pilars de quatre, un d’ells descarregat i l’altre un intent i desprès un intent desmontat

 

            La tercera colla en actuar han sigut els Picapolls de la Gavarresa, colla en formació des de l’any passat, de la localitat d’Artés, a la comarca del Bages. El primer castell ha sigut un tres de sis amb agulla, molt ben executat. Han seguit amb un quatre de sis i un tres de sis. De segur que aviat faran el salt a les construccions de set pisos. Han acabat amb dos pilars de quatre, un d’ells desmuntat per indecisió de l’anxaneta.

 

            Al finalitzar, balls i pica-pica per acabar d’arrodonir la diada castellera amb germanor i bon ambient, tot preparant-se per la propera actuació a Sabadell d’aquí a quinze dies.

 

Margeners de Guissona: 3d7, 3d6a, 3d6ps, pd5

 

Bordegassos de Vilanova: 3d7, 4d7a, 4d7, 2pd5, pd4, p4id

 

Picapolls de la Gavarresa: 3d6a, 4d6, 3d6, pd4, pd4id

 

Margeners de Guissona

margenersdeguissona@yahoo.es

www.margeners.cat