ELS MARGENERS ESCALFEN MOTORS PER LA FESTA MAJOR

Els de la colla marró van tornar a rodar a places castelleres aquest diumenge, a la Festa Major de Manresa.

DIMECRES 30 AGOST 2017

Diada de Festa Major de Manresa

Manresa (El Bages).- Havent passat un mes després de la darrera actuació, i amb unes merescudes vacances entremig, els de la colla marró van tornar a rodar a places castelleres aquest diumenge, a la Festa Major de Manresa. Aquesta actuació marca l’inici del camí que ha de portar a celebrar els 10 anys de la colla de Guissona a l’actuació de la Festa Major del Doll de la Segarra.

I la de diumenge no va ser una actuació qualsevol, perquè va permetre rememorar antigues fites dels de la Segarra a través de la grandiosa actuació realitzada per la colla local, els Tirallongues de Manresa.

Els locals van ser els primers en odre d’actuació i en qualitat dels castells: han donat el millor de si. Ja només començar l’actuació han descarregat per primera vegada a Manresa i amb força serenor un magnífic quatre de vuit. Va ser el segon carro gros que descarregaven en la seva història. El primer, havia estat tot just feia tres setmanes, al Rosselló. L’actuació va prosseguir amb un treballat cinc de set, defensat amb força mestratge, per acabar amb el primer tres de set per sota de la seva història. Amb les seves fites van aconseguir contagiar l’entusiasme a la resta de les colles. Motius no els sobraven. Cal fer menció que la colla de la capital del Bages està vivint la seva segona època daurada, a les portes del seu 25è aniversari, que celebrarà l’any que ve.

La segona colla a actuar eren els Castellers de Terrassa, històrica colla del Vallès fundada el 1980 i que llueixen el seu característic color blau turquesa a la camisa. Van descarregar sense problemes tots els castells que es van proposar. D’aquesta manera, van portar a plaça el quatre i el tres de set a primera i tercera ronda, respectivament. A segona ronda van descarregar el seu millor castell del dia, el cinc de set, potser un pèl just de pinya. En tot cas, van mostrar un tronc seguríssim, habituat a treballar estructures de la gamma alta de set. La progressió constant d’aquesta colla la pot dur ben aviat a recuperar fites històriques.

Encarregats de tancar ronda, els Margeners, van haver de plantejar una actuació proporcional al nombre de camises mobilitzades i dels assajos realitzats després de les vacances estivals. D’aquesta manera, l’actuació va comptar amb dos castells amb agulla (tres i quatre de sis) i un castell bàsic de sis (quatre de sis) permetent un necessari rodatge abans d’encarar fites majors per a les properes actuacions. Cal destacar que el quatre de sis amb l’agulla va comptar amb tres estrenes (entre tronc i canalla). Els castells no van comportar problemes, tot i certa lentitud en la seva execució.

Els pilars de cinc dels de Manresa (dos) i dels de Terrassa (un) van acompanyar el ja habitual pilar de quatre per sota dels de Guissona, per tal d’acomiadar la diada.

L’anècdota de la jornada va ser el fort desplegament de mitjans audiovisuals, ja que l’actuació va ser retransmesa en directe per Xarxa TV.

Dissabte, inauguració de l’exposició dels 10 anys Margeners i actuació a Agramunt

Abans de l’actuació de Festa Major de Guissona, els Margeners encara actuaran a Agramunt (02/09/2017), on esperen poder pujar el llistó dels castells portats a plaça. Abans però, el mateix dia s’haurà inaugurat una exposició commemorativa dels 10 anys de la colla castellera de Guissona (a les 11:30 al local dels Margeners, edifici del Centre). L’exposició romandrà oberta durant tot el mes de setembre.

 

 

Resum actuació

Manresa, 27/08/2017; Diada de Festa Major

Tirallongues de Manresa: 3p4, 4d8, 5d7, 3d7s, 2p5

Castellers de Terrassa: 2p4, 4d7, 5d7, 3d7, p5

Margeners de Guissona: p4, 3d6a, 4d6a, 4d6, p4s