ELS MARGENERS FAN LA SEVA PRIMERA ACTUACIÓ DE TEMPORADA A CASA

Després d'haver obert temporada el migdia del diumenge dia 10 viatjant a Barcelona, els Margeners de Guissona van fer diada per Sant Josep a la seva localitat.

DIUMENGE 24 MARÇ 2024

Després d'haver obert temporada el migdia del diumenge dia 10 viatjant a Barcelona, els Margeners de Guissona van fer diada per Sant Josep a la seva localitat. La commemorativa Diada del Local es va celebrar aquest dissabte dia 16 a la tarda juntament amb les colles convidades, la Jove de l'Hospitalet i els fillols dels de la Segarra, els Malfargats de Pallars.

Amb els últims raigs de sol abans de pondre's i a pocs metres de la seu dels amfitrions, plaça del Bisbe Benlloch, les colles van realitzar primerament els pilars d'entrada, que van ser: dos pilars de quatre per part dels amfitrions, els Margeners de Guissona, un pilar de quatre per part dels Malfargats de Pallars i un intent desmuntat de pilar de quatre per part de la Colla Jove de l'Hospitalet.

Amb l'ordre d'actuació establert els de la Segarra, amfitrions i amb camisa marró van ser els primers a actuar i alçaren el seu primer castell a casa d'enguany, que va ser, en primera ronda un sòlid quadre de sis amb agulla. En segona ronda van realitzar un força ferm cinc de sis i en tercera ronda van descarregar un quatre de sis amb crits d'un pis més. Tots els castells ben aplaudits pel públic a peu dret o situat en bancs o cadires al voltant de la plaça.

Els segons a actuar van ser els de la camisa groga i provinents de les terres del Pallars. En primera ronda van descarregar un tres de sis que va ser anteriorment intent desmuntat, en segona ronda un quatre de sis i en tercera ronda van provar dues vegades el tres de sis amb agulla, però van quedar en intents desmuntats després dels dubtes de la canalla i salvació "in extremis" de la terça de la rengla desmuntant el castell quedant a cavall del segon.

Els tercers a actuar van ser els de la camisa verda i provinents de l'Hospitalet que amb poques camises a plaça van poder descarregar el tres de sis en primera ronda i tant en segona com en tercera ronda van descarregar pilars de quatre.

Finalment i sense gaire sol, els més fredolics baixant mànigues a la camisa, es fan fer els pilars de sortida que van ser: un pilar de cinc per sota per part dels locals Margeners de Guissona que va rebre les felicitacions de les altres colles, un pilar de quatre per part dels Malfargats de Pallars i també un pilar de quatre per part de la Jove de l'Hospitalet.

Un cop acabada l'actuació va tenir lloc un petit pica-pica per totes les colles, barra oberta a tothom i temps de distensió abans de fer el sopar de cocs, els balls i música fins ben entrada la nit o fins que el cos digués prou.

Cal remarcar que si es manté el gruix social necessari a les colles, el cel és el límit dels castellers i que tot és possible amb gent i ganes.

La pròxima actuació dels Margeners de Guissona, és a la tarda de dissabte dia 26 de març a Sant Andreu de la Barca, amb tres colles més: els amfitrions Castellers de l'Adroc i també els Castellers d'Esplugues i els Carallots de Sant Vicenç dels Horts.

Margeners de Guissona: 2p4, 4d6a, 5d6, 4d6 i pd5xs.

Malfargats de Pallars: pd4, id3d6, 3d6, 4d6, id3d6a, id3d6a i pd4

Jove de l'Hospitalet: idpd4, 3d6, pd4, pd4 i pd4.