ELS MARGENERS PARTICIPEN A LA DIADA DE RAMS DE MANRESA

Els Margeners de Guissona portaven els seus castells a plaça el passat diumenge en motiu de la Diada de Rams a Manresa.

DIMECRES 12 ABRIL 2023

Per tercera setmana consecutiva els Margeners de Guissona portaven els seus castells a plaça. Va ser aquest passat diumenge en motiu de la Diada de Rams a Manresa, i ho fèien acompanyats dels Tirallongues de Manresa, els Castellers de Lleida i els Castellers del Riberal.

Com sol ser habitual, l’actuació va començar amb els pilars d’entrada: 1 pilar de 4 i un pilar de 4 per sota per part de la colla, 2 pilars de 4 per part de la colla lleidatana i 1 pilar de 4 per part dels Margeners i dels de la Catalunya Nord.

Els primers en actuar van ser els anfitrions. Van obrir plaça amb el primer castell de 7 de la temporada, un 3 de 7 molt parat i tranquil. En segona ronda van descarregar el primer 4 de 7 de la temporada, castell que no va ser tan plàcid com el primer però que no va perillar en cap moment. Per acabar ler rondes de castells , van descarregar un 4 de 6 amb agulla, que segurment esperen enfilar un pis més en les properes actuacions.

La colla burdeus de  la capital lleidatana van ser els segons en actuar. Van repetir els castells fets pels manresans, canviant l’ordre dels dos castells de 7. Destacar que també eren els primers castells de 7 dels lleidatans aquesta temporada, i es van mostrar molt sòlids, tot i que en el 4de7 van tenir que fer un intent desmuntat per idecissió de la canalla. També cal destacar que el tercer castell (el 4 de 6 amb agulla) presentava una al.lineació molt lleugera, senyal que l’estant assajant per pujar-lo un pis més properament.

En tercera posición van actuar els segarrencs de color marró. En primera ronda van descarregar un plàcid 3 de 6 amb agulla. A la segona ronda van descarregar la torre de 6, castell que havien estrenat la setmana passada a Barcelona, però que portava algun canvi al tronc i a dosos. Degut a la diferència d’alçades entre les dues rengles la van tindre que treballar força, però gràcies a la bona feina feta per pinya, tronc i canalla, es va poder descarregar. Per últim van acabar la ronda de castells amb un 3 de 6 molt tranquil. Destacar que en els 3 castells no va repetir cap terça, senyal del bon fons d’armari del que disposa la colla marró.

Els últims en actuar van ser la colla verda de la Catalunya Nord. Vinguts de força lluny, no van poder desplaçar fins a Manresa masses camises, però tot i això van demostrar tenir uns castells força ferms. En primera rondavan descarregar els 3 de 6, castell que no va mostrar cap problema. En segona ronda, van descarregar un lent però segur 3 de 6 amb agulla. Descartat fer un tercer castell per falta de gent i d’alguna peça clau en els troncs, van acabar amb un pilar de 4.

L’actuació va acabar amb 2 rondes de pilars. En la primera, la colla ambfitriona i la colla lleidatana van descarregar un segur pilar de 5 respectivament. En la segona, la colla manresanan i la colla burdeus van descarregar 2 pilars de 4 cadascuna, la colla marró de la segarra 1 pilar de 4 i els Castellers del Riberal 1 pilar de 4.

Destacar que l’actuació, tot i comptar amb 4 colles, va ser molt ràpida i ágil, ja que amb poc més d’una hora i mitja ja s’havia acabat

Per no marxar amb la panxa buida, la colla anfitriona va oferir una bossa de patates i una beguda a totes les colles.

Després d’aquest bon inici de temporada per part de la colla marró (que la portat actuar a Guissona, Barcelona i Manresa), ara toca disfrutar d’una setmana de descans, on només assageran el dimecres per ser Setmana Santa.

La propera actuació serà el dissabte 15 d’abril a la tarda, quan es desplaçaran a Cornellà per actuar amb una de les seves colles padrines.

 

Tirallongues de Manresa: pd4 pd4ps 3d7 4d7 4d6a pd5 2pd4

Castellers de Lleida: 2pd4 4d7 3d7 4d6a pd5 2pd4

Margeners de Guissona: pd4 3d6a 2d6 3d6 pd4

Castellers del Riberal: pd4 3d6 3d6a pd4 pd4