ELS MARGENERS VISITEN EL SAFAREIG, EL LOCAL DELS CASTELLES DE LA SAGRADA FAMÍLIA

L'actuació va tenir lloc al carrer de Santa Carolina núm. 69, just davant del local social dels de la Sagrada Família, conegut com el Safareig.

DIMARTS 28 MARÇ 2023


El passat diumenge 26 de març al migdia, quatre colles castelleres estaven 
convocades al Cap i Casal de Catalunya amb motiu de la Diada del Safareig, el local social dels Castellers de la Sagrada Família: els Castellers de Terrassa, els Margeners de Guissona, els Castellers del Poble Sec, també colla de Barcelona, i la colla amfitriona, els Castellers de la Sagrada Família.
L'actuació va tenir lloc al carrer de Santa Carol
ina núm. 69, just davant del local social dels de la Sagrada Família, conegut com el Safareig, el qual el corresponent tram fou tallat al trànsit, en un dia ben calorós, amb núvols intermitents i de tant en tant, alguna ràfega de vent que refrescava l'actuació.
Es va decidir prescindir dels pilars d'entrada, i es va prosseguir directament a 
les tres rondes de castells. Els amfitrions, els Castellers de la Sagrada Família van fer un quatre de set a la primera ronda, un quatre de set amb agulla, el primer de la temporada, a la segona i un tres de set a la tercera ronda.
Els segons en actuar van ser els Castellers de Terrassa, que van començar 
amb un tres de set, un quatre de set en la segona ronda i un quatre de sis amb agulla a la tercera ronda.
Els Margen
ers de Guissona en primera ronda van fer un tres de sis, en segona ronda una torre de sis, la primera de la temporada, i en tercera ronda un tres de sis amb agulla. Cal mencionar que hi van haver diverses estrenes al tronc i a la canalla.
Els Castellers d
el Poble Sec, també coneguts com a Bandarres, van fer un quatre de sis a la primera ronda, un tres de sis amb agulla a la segona, i per acabar fan fer un tres de set.
Als pilars de sortida, els de Guissona van fer un pilar de quatre, el número 600 
de la seva història, mentre que les dues colles de Barcelona i la de Terrassa van fer un pilar de cinc cada una, a posterior aquestes tres, també van fer dos pilars de quatre cada colla.
Amb l'actuació feta, els de la Sagrada Família van convidar a les colles 
convidades a un dinar ben variat elaborat pels membres de la colla amfitriona i la jornada va finalitzar amb l'actuació del músic Jaume Barri.
Així ha anat la primera actuació de la colla de la Segarra fora de casa. La 
pròxima la tindran més a prop tant físicament com temporal. Tindrà lloc a Manresa, una setmana després, el diumenge 2 d'abril, Dia de Rams, convidats per la colla local Tirallongues.
Castellers de la Sagrada Família: 4d7, 4d7a, 3d7, pd5 i 2pd4

Castellers de Terrassa: 3d7, 4d7, 4d6a, pd5 i 2p
d4
Margeners de Guissona: 3d6, 2d6, 3d6a i pd4

Castellers del Poble Sec: 4d6, 3d6a, 3d7, pd5 i 2pd4

Margeners de Guissona.