ELS MARGERNERS PEREPAREN LA SEVA FESTA D'ANIVERSARI AMB LA DIADA DE RAMS A MANRESA

L’actuació dels de la Segarra va ser condicionada per la poca quantitat de camises que va poder mobilitzar.

DIJOUS 14 ABRIL 2022

 

 

El passat diumenge dia 10, Margeners de Guissona tornaven a desplaçar-se per anar a actuar a la ciutat veïna de Manresa, una de les destinacions més clàssiques de la història de la colla. Actuaven a la plaça Sant Domènec en motiu de la Diada de Rams organitzada pels amfitrions, els Tirallongues de Manresa. De forma poc usual, l’actuació va comptar amb quatre colles: a més dels de la camisa marró  i els de la camisa ratllada,  actuava la Colla Castellera Jove de Barcelona i els Castellers del Riberal. Malgrat el fred i comptar amb quatre colles, l’actuació va ser força àgil, ja que en menys de dues hores es va poder veure 12 castells i 11 pilars. Iniciaven ronda els bagencs, seguits de la Jove de Barcelona, Riberal i Margeners.

L’actuació dels de la Segarra va ser condicionada per la poca quantitat de camises que va poder mobilitzar. Malgrat això, la qualitat dels castells portats a plaça va ser envejable, començant per un sòlid tres de sis amb que van obrir rondes. A segona ronda van executar el castell de més dificultat, un dos de sis molt tècnic. La lentitud amb que va anar muntant-se el castell, lluny de fer-lo perillar, li va donar un especial toc de solemnitat. Detalls com aquest demostren la bona feina feta als assajos. Tancant la ronda de castells es va repetir l’estructura del tres de sis, aquesta vegada afegint-hi una agulla. Com el castell de la primera ronda, va conservar les mides en tot moment. Com a anècdota, el pilar de quatre aixecat per sota del final de l’actuació va comptar amb el debut d’un joveníssim enxaneta.

Tirallongues actuava per primera vegada a casa seva aquesta temporada. I ho van fer de forma immillorable, quasi igualant la millor actuació de l’any anterior. Van aprofitar la Diada de Rams per recuperar les estructures de set, amb uns magnífics quatre i tres de set en primera i segona ronda. L’actuació es va completar amb un quatre de sis amb agulla molt segur. Caldrà parar atenció a la progressió dels de Manresa, ja que podria ser que de mica en mica recuperessin les fites castelleres que els va dur en un dels moments més dolços de la seva història just abans que la pandèmia sumís els castells en la letargia de la que poc a poc es van despertant.

La Jove de Barcelona, és una colla als que es agrada trencar motlles, com ho demostra que sigui l’única del món castellers que du el nom de la colla brodat al dors de la seva camisa grana. A aquestes alçades de la temporada, ja compta amb força rodatge, venint de descarregar castells de set en les dues darreres actuacions. En aquesta ocasió, però van decidir rodar castells de gamma alta de sis. L’actuació plantejada a Manresa va ser un calc involuntari de la duta a terme pels de Guissona. Començaven amb una torre molt fina, per continuar amb el tres amb agulla executat de forma irrefutable. Un tres de sis molt lleuger va ser l’encarregat de cloure les rondes de castells.

De nou, el Castellers del Riberal van demostrar que són una colla capaç de nedar a contracorrent. Si mantenir viva la flama de la catalanitat al nord dels Pirineus és ja de per si sol una tasca prou àrdua i admirable, també ho és com afronta les seves temporades castelleres, amb un calendari força irregular i llargs desplaçaments. Mostra d’això, els de Baó van ser de les poques colles que van plantar un castell a banda de pilars a les Decennals de Valls. A l’actuació de Manresa van portar a plaça un tres de sis amb agulla molt segur i un quatre de sis sense massa dificultat. El dos de sis de la segona ronda va ser una mica remogut, desdibuixat a terços durant la baixada, però van ser defensat amb molta enteresa. També van mostrar la seguretat del seu pilar de cinc, l’únic que es va poder veure a Manresa.

 

15 anys amb Margeners

Un dels eixos de la temporada plantejada per Margeners de Guissona és el de la celebració dels quinze anys de la colla. Entre molts actes i reptes que s’ha marcat la colla en destaca l’actuació de Sant Jordi, ja que coincideix amb els quinze anys del primer assaig de la colla. Precisament aquesta serà la propera actuació de la colla castellera de la Segarra. Es compartirà plaça de nou amb els Castellers del Riberal i amb la colla en formació Malfargats de Pallars. (23/04/2022, 18:00, plaça Major de Guissona).

Al marge de l’actuació, hi ha programats diversos actes a la tarda i al vespre que, de ben segur, faran que sigui una jornada inoblidable. Per molts anys, Margeners!

 

 

Resum actuació

Manresa, 16/10/2021 (Diada de Rams)

Tirallongues de Manresa: pd4s, 4d7, 3d7, 4d6a, 2pd4

Jove de Barcelona: pd4, 2d6, 3d6a, 3d6, pd4s

Castellers del Riberal: 2pd4, 3d6a, 2d6, 4d6, pd5, pd4

Margeners de Guissona: pd4, 3d6, 2d6, 3d6a, pd4s