ELS NENS DE P4 CONEIXEN EL MÓN DELS GEGANTS

Els geganters de Guissona acullen tots els nens i nenes de P4 dels centres educatius de la vila a la plaça Bisbe Benlloch amb l'objectiu de donar-los a conèixer el món dels gegants.

DILLUNS 24 ABRIL 2017

ELS NENS DE P4 CONEIXEN EL MÓN DELS GEGANTS

 

Els geganters de Guissona acullen tots els nens i nenes de P4 dels centres educatius de la vila a la plaça Bisbe Benlloch amb l'objectiu de donar-los a conèixer el  món dels gegants.

El passat dimecres, 19 d'abril, els alumnes de l'Escola Ramon Faus i Esteve, Escola Ramon Estadella i FEDAC Guissona van ser rebuts per la colla gegantera de Guissona que els va donar a conèixer amb tres tallers paral·lels el món dels gegants, així com, els gegants i capgrossos de la vila.

En un primer taller, els alumnes van conèixer la indumentària dels geganters i els instruments que acompanyen les cercaviles - les gralles i els tabals - i se'ls va explicar com és un gegant. En el segon taller, van conèixer als protagonistes de la visita - els gegants - i van aprofundir en cada un d'ells i les seves característiques (el Roc, la Plàcida, la tieta, el Bacus i l'Abel). I per finalitzar, s'endinsaven al món dels capgrossos, se'ls van presentar i els més valents van posar-s'hi a sota i van saludar als seus companys.

La trobada va finalitzar amb una cercavila amb tots els gegants a ritme de la cançó EL GEGANT DEL PI

Amb aquesta primera trobada, que es valora positivament per part de totes les parts, els més petits van coneixer elements festius del folklore guissonenc i català.

 


CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat