ELS PREMIS DE CONTRASTOS ES QUEDEN A GUISSONA

El Mohamed Sekou (Guissona) i el Manel Jounou (Sant Guim de la Plana) guanyadors de la 9a edició del Concurs CONTRASTOS a la Segarra. En segon lloc, va quedar la parella formada per Raluca Rosca de Guissona i Núria Jounou de Sanaüja. I el 3r premi per Rebeca Cristescu i Clàudia Biosca totes dues de Guissona.

DIJOUS 18 DESEMBRE 2014

Guissona.- El concurs Contrastos té com a finalitat última que els joves dels municipis de la Segarra comparteixin part del seu temps lliure amb els joves procedents d’altres països realitzant activitats conjuntes que impliquin el coneixement recíproc i l’intercanvi cultural. El programa s’ha aplicat en els darrers anys i arran de la valoració positiva realitzada tant pels concursants de les anteriors edicions, com pels tècnics i la resta d’agents educatius, s’ha dut a terme durant nou anys consecutius.

Aquest any han participat 22 parelles: 21 parelles de Guissona i 1 de Cervera, de les quals, finalment hi participen 14.

La Biblioteca de Guissona va acollir la final i l’entrega de premis. A l’acte hi va assistir l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, i la consellera comarcal de Joventut al Consell, Imma Secanell.

Els joves s’inscriuen al concurs i formen una parella amb un jove de la mateixa edat, procedent d’un altre país per realitzar activitats conjuntes que els permetin el coneixement mutu.
Per aconseguir el premi cada un dels joves extreu el màxim d’informació del context personal, social, familiar i cultural de la seva parella i així superar amb èxit les preguntes que els faci el jurat del concurs i l’exposició oral i gràfica del mural de les fotografies. Les trobades queden representades a través de les fotografies que esdevenen el mecanisme mitjançant el qual es pot tenir constància del tipus d’activitats i de la seva realització.
Els membres del jurat són representants d’associacions de nouvinguts, professors dels instituts i joves dels municipis que formen part d’alguna associació.

El primer premi per a la parella guanyadora és un val de 75€ amb material esportiu per cadascun d’ells. El segon premi, el val té una dotació econòmica de 50€ i el tercer premi de 25€. El programa Contrastos s’organitza des de l’àrea de serveis socials del Consell, conjuntament, amb l’Oficina Jove de la Segarra i compta amb la col•laboració dels ajuntaments de Cervera, Guissona i els instituts de la comarca.