ELS SENTIMENTS QUE FLUEIXEN EN UN EMBARÀS, TEMÀTICA GUANYADORA DEL III PREMI JORDI PÀMIAS.

L’obra guanyadora de la tercera edició del premi Jordi Pàmias ha estat “Diari d’una embarassada” de la poeta barcelonina, Eva Baltasar i Sardà.

DIUMENGE 30 OCTUBRE 2011

ELS SENTIMENTS QUE FLUEIXEN  EN UN EMBARÀS, TEMÀTICA GUANYADORA DEL III PREMI JORDI PÀMIAS.

L’obra guanyadora de la tercera edició del premi Jordi Pàmias ha estat “Diari d’una embarassada” de la poeta barcelonina, Eva Baltasar i Sardà.

El  dissabte 29 d’octubre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona i en un acte presidit per l’Alcalde, Xavier Casoliva; la regidora d’educació, Angelina Infante; el poeta, Jordi Pàmias; l’editor, Ramon Pagès i  Albert Turull, com a president del jurat, s’ha concedit el tercer premi Jordi Pàmias, entre les 43 obres que es van presentar a la convocatòria, en un acte musicalitzat per la guissonenca, Maria Ribera.

Enguany, la guanyadora del premi ha estat la poeta de Barcelona Eva Baltasar i Sardà amb l'obra “Diari d’una embarassada”. Pedagoga de formació i escriptora actualment resident a Girona explica que rebre aquest premi és una satisfacció personal molt gran.

Com a nota curiosa, la guanyadora va conèixer la noticia del premi a les vigílies de donar a llum, fet que simbòlicament culmina tot un procés i experiència reflectida en la seva obra.

Segons el president del jurat Albert Turull, el treball ha estat guardonat per l’excel·lent  domini del llenguatge i de les tècniques poètiques, i també pel to sensiblement distanciat, i tanmateix molt personal, que dóna el tractament d’un tema com el s’indica en el títol, aparentment tan fàcil però en el fons tan difícil de traspassar al llenguatge poètic i d’assolir-hi la qualitat i el to que s’assoleixen en aquest cas.

L'alcalde, Xavier Casoliva, va fer entrega del guardó, que consisteix en 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors.

El premi Jordi Pàmias es realitza a Guissona des de fa 7 anys. Primerament, es va obrir a les escoles del municipi i, concretament des de fa dos anys, es va decidir obrir-lo al públic adult i amb caràcter obert fet que es va aconseguir la participació d’una cinquantena de poetes dels Països Catalans.

Dissabte, 29 d’octubre de 2011

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa premsa@guissona.cat