Endeutats a Guissona

El proper dimecres, 28 d’octubre es presenta a l’Espai Fassina de Guissona el documental ENDEUTATS, SOBRE LA TERANYINA, de Ferran Vidal Vicens.

DIJOUS 22 OCTUBRE 2009

El proper dimecres, 28 d’octubre es presenta a l’Espai Fassina de Guissona el documental ENDEUTATS, SOBRE LA TERANYINA, de Ferran Vidal Vicens.

Mitjançant el seguiment de quatre famílies de diferents procedències i nivells de renda, descobrim com el sobeendeutament afecta les seves vides. Com a contrapunt d’aquests dramàtics testimonis, especialistes de diferents àmbits (un economista, un psicòleg, un advocat, un jutge, un sociòleg, i altres experts) analitzen els factors que els han portat a aquesta situació i aporten la seva visió sobre les vies legals, polítiques i socials que es necessiten per abordar aquest greu problema.

En aquests moments, segons les dades confirmades pel Consell General del Poder Judicial, els desnonaments efectuats en referència a habitatges de l’any 2008 giren al voltant de 100.000 i es poden duplicar al llarg del 2009.

El documental es presentarà a l’Espai Fassina de Guissona el proper dimecres, 28 d’octubre a les 8 del vespre, per part de la Sra. Yolanda Montull, advocada i delegada de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya a Lleida i després de la seva projecció hi haurà un debat en relació amb les possibles sortides a crèdits, avals, hipoteques creuades ... creant un debat sobre l’endeutament i el consum i les conseqüències socials que se’n deriven.