Es presenta el llibre guanyador del I PREMI JORDI PÀMIAS

El poeta de Calders, Josep Fàbrega va presentar ahir en el marc del Festival Mahalta de Lleida el seu llibre Sis dies d'agost, distingit l'octubre passat amb el primer premi Jordi Pàmias, convocat per l'ajuntament de Guissona

DIJOUS 04 MARÇ 2010

El poeta de Calders, Josep Fàbrega va presentar ahir en el marc del Festival Mahalta de Lleida el seu llibre Sis dies d'agost, distingit l'octubre passat amb el primer premi Jordi Pàmias, convocat per l'ajuntament de Guissona.Fàbrega va fer un encès elogi de la poesia entenedora, "perquè hi pugui entrar la gent del carrer".

El poeta del Bages, va mostrar la seua satisfacció per haver guanyat la primera edició d'un certamen que porta el nom d'"un poeta de referència, que segueix la tradició de Verdaguer, Sagarra, Maragall i Martí i Pol, actualment només comparable amb Margarit".

Fàbrega va valorar la poesia de Pàmias en contraposició amb "la poesia d'alta costura, de passarel·la, com les top model que marquen tendències però que després no es veuen al carrer"

En un acte celebrat a l'IMAC, Fàbrega va presentar la seua obra amb Jordi Pàmias; l'editor Lluís Pagès; l'alcalde de Guissona, Josep Cosconera; la regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra, i l'escriptor Lluís Cerarols, que va glossar el poemari.

Sis dies d'agost presenta les impressions visuals i auditives de l'autor durant sis passejades per la vall de Calders, al Moianès. Fàbrega també va destacar el seu interès a polir el llenguatge poètic "davant del català tan pobre que es parla i s'escriu avui dia, és la meua contribució a lluitar pel país".

Per la seua part, Jordi Pàmias va mostrar la seua alegria pel fet que es presentés el llibre del seu premi al Festival Mahalta, "la gran festa de la poesia a les terres de Lleida".

 

Font: Diari Segre (04/03/10)