ES PRESENTA EL PROGRAMA DEL MES DE MARÇ, PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA A GUISSONA

El programa d’activitats pretén fer visible la figura femenina i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques de la dona respecte a l'home.

DILLUNS 28 FEBRER 2022

 

Guissona commemora un any més el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, i ho fa amb un programa d’activitats que ja va començar el passat 24 de gener amb l’exposició ‘DONES RURALS, DONES DE LLEIDA’, que va restar a l’Ajuntament de Guissona fins el 4 de febrer.

 

L’acte institucional, com és habitual, serà el mateix dimarts dia 8 de març, presidit per la regidora de feminismes de l’Ajuntament de Guissona, la Sra. Montse Solà i Puig acompanyada de l’alcalde i el seu equip de Govern, i inclourà la lectura del manifest en commemoració al Dia Internacional de les Dones. Aquest acte, també es farà en col·laboració de l’Associació de Dones Nèvia. Se’n podrà prendre part presencialment a les 19.00h de la tarda a la plaça Bisbe Benlloch.

Seguidament, l’escriptora catalana Isabel Franch durà a terme la xerrada ‘DONES I HUMOR’, un acte organitzat conjuntament amb l’Associació de Dones Nèvia.

El divendres 11 de març, Euriclea ens obrirà les portes de casa seva al Museu de Guissona, i a través dels seus relats ens farà viure Iesso en clau femenina.

Dissabte 12 de març, ERC Guissona organitza un vermut acompanyat d’un monòleg feminista a càrrec d’Ana Polo, a la placeta Bisbe Benlloch.

El mateix dia a la tarda, la regidoria d’igualtat ha programat teatre en clau femenina que anirà a càrrec de la Caserna de Cervera i que porta per títol ‘JO TAMBÉ SÓC LA CAPUTXETA’, una proposta que mostra la violència física que s’exerceix a les dones i nenes, però també es parla del maltractament psicològic i la violència vicària.

Una altra proposta des de la regidoria de cultura és la presentació del llibre ‘SALUT, LA VIDA AMB ELLES’ de Magda Gregori previst pel dimarts dia 22 de març. En aquest espai es parlarà amb dones professionals del sistema sanitari del nostre municipi per conèixer com és la vida en aquest sector.

 

Dissabte 26 de març es farà la presentació de l’exposició fotogràfica sobre DONES MIGRADES, amb una de les protagonistes Marcela Deborah, al Museu de Guissona. Una exposició que es podrà veure fins el 16 d’abril.

El cicle de cinema Gaudí ens porta el film 6 DIES CORRENTS, una pel·lícula dirigida per una dona catalana Neus Ballús i que podrem veure a la sala de plens el diumenge 27 de març a les 18.00h de la tarda.

 

Finalment, el programa del mes de març clourà el dia 31, dia de la visibilitat transsexual, amb una obra de teatre dirigida a l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat de Guissona. ‘EVERYBODY'S TALKING ABOUT JAIMIE’ és el nom de l’obra que els oferirà l’alumnat de 2n de Batxillerat d'escola d’art i superior de disseny Ondara, de Tàrrega.

 

Entre el 14 i el 20 de març, el museu de Guissona oferirà a les sexes xarxes socials l’activitat DONES DE IESSO, que servirà per visibilitzar què en coneixem de les dones de l’antiga Iesso.

 

 

Guissona, 23 de febrer de 2022.