ES PRESENTA EL TREBALL SOBRE LES CARLINADES A LA SEGARRA HISTÒRIA, A CÀRREC DE JAUME MOYA I MATAS

El llibre, que serà publicat a finals de març, fa un recorregut pels episodis, espais i protagonistes que van marcar la història del territori segarrenc en les diverses revoltes i guerres entre 1822 i 1876.

DIMECRES 02 FEBRER 2022

 

Ahir va tenir lloc a la Sala de Plens la presentació del treball sobre les Carlinades a la Segarra Històrica, a càrrec de Jaume Moya i Matas. El llibre, que serà publicat a finals de març, fa un recorregut pels episodis, espais i protagonistes que van marcar la història del territori segarrenc  en les diverses revoltes i guerres entre 1822 i 1876.

 

En la xerrada, que va ser presentada pel director del Museu de Guissona, el Sr. David Castellana, es van descriure els assalts que va patir Guissona per part de les partides reialistes i carlistes al llarg del segle XIX i la història de personatges com el mossèn Benet, canonge de Guissona i capellà trabucaire, el comandant d'armes de Guissona, Ramon Marfà, afusellat al Santuari de Lord, el guerriller Salvador Prat "el Gravat de Guissona" i el seu paper en el setge de Torà, o el guissonenc Plàcid Mas, encarregat de dur les regnes del cavall de la princesa Doña Blanca i que va viure a Ca l'Eril.