ES PRESENTA LA NOVA REVISTA DEL MUSEU DE GUISSONA, "SOTA LES PEDRES"

Es tracta d'una revista anual en paper reciclat i versió digital, dedicada a Guissona, a l'antiga Iesso i al Museu de Guissona. En el primer número es pot llegir un article de Xavier Santesmasses titulat "Aristòcrata i barricada".

DIVENDRES 07 MAIG 2021

 

El dijous 6 de maig a les 7 de la tarda, al Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso, es va presentar la nova revista que porta per nom Sota les pedres, nascuda des del Museu de Guissona. La presentació va anar a càrrec del director del Museu, David Castellana, la regidora de cultura de l'Ajuntament de Guissona, Agnès Pla, i el periodista Xavier Santesmasses, com a autor de l'article principal de la publicació.


Es tracta d'una revista anual en paper reciclat i versió digital, dedicada a Guissona, a l'antiga Iesso i al Museu de Guissona. En el primer número es pot llegir un article de Xavier Santesmasses titulat "Aristòcrata i barricada", que tracta sobre les vivències en primera persona d'un adolescent durant el període de Transició a la vila de Guissona. La publicació també compta amb un extens resum de les activitats, la recerca, la conservació i les excavacions gestionades des del Museu durant el 2020 i la previsió pel 2021. Un exercici comunicatiu de transparència i intencions.

La presentació va comptar amb una 50 d'assistents que a més, van poder gaudir d'un recital de cançons de l'època de la Transició amb el mateix Xavier Santesmasses a la veu i Xesco Grau als instruments.

 

Guissona, 7 de maig de 2021.