Es reprenen les excavacions al parc arqueològic de Guissona

Avui dilluns 13 d'octubre s'han iniciat els treballs arqueològics al jaciment de l'antiga ciutat romana de Iesso, a Guissona. Un equip format per quatre arqueòlegs, de l'empresa d'Artès “Arqueòlegs.cat” treballaran durant tres setmanes per, principalment, ampliar la recerca a l'espai situat entre la muralla i les termes de la ciutat de Iesso.

DILLUNS 13 OCTUBRE 2014

Avui dilluns 13 d'octubre s'han iniciat els treballs arqueològics al jaciment de l'antiga ciutat romana de Iesso, a Guissona. Un equip format per quatre arqueòlegs, de l'empresa d'Artès “Arqueòlegs.cat” treballaran durant tres setmanes per, principalment, ampliar la recerca a l'espai situat entre la muralla i les termes de la ciutat de Iesso.

Els treballs consistiran a excavar la zona nord de l'edifici termal, espai que des de ja fa tres anys s'excava durant els cursos d'arqueologia que anualment s'organitzen al parc arqueològic pel Patronat d'Arqueologia de Guissona i la Universitat Autònoma de Barcelona. L'espai on s'està intervenint ja es té constància que possiblement era una zona enjardinada de les termes, amb presència de pous; i la tasca d'aquesta campanya consistirà a ampliar i continuar l'excavació per arribar fins a nivells republicans i conèixer els habitatges que possiblement hi havia en aquest punt de la ciutat en aquesta època històrica.

A més, aquesta intervenció permetrà millorar la vista de la zona de les termes i a la vegada, aportarà nous elements al discurs expositiu del parc arqueològic.