ES TANCA EL PROCÉS PARTICIPATIU DE LA PARTIDA PRESSUPOSTÀRIA 2023 AMB LA PROPOSTA GUANYADORA DEL BARRI DE CAPDEVILA

En aquesta ocasió, s’hi han presentat un total de 16 propostes, de les quals 10 van estar acceptades per un equip tècnic especialitzat, i 6 rebutjades.

DIJOUS 01 DESEMBRE 2022

En la fase de votació han participat un total de 16 persones, i han sortit dues propostes molt properes pel que fa als vots; d’una banda la que afecta al Barri de Capdevila, i de l’altra la que afecta als parcs infantils.

El passat mes d’abril es va posar en marxa per segon any consecutiu, el procés participatiu del projecte per al pressupost 2023 a Guissona, a través de la pàgina web www.decidim.guissona.cat.

Aquest procés ha estat actiu des del mes d’abril i fins el dia 30 de novembre de 2022, i ha consistit en la participació de veïns i veïnes de Guissona per fer propostes, donar suport i decidir en que es destinaven 30.000€ de la partida d'inversions del pressupost municipal 2023 que l'Ajuntament de Guissona es va reservar per a aquest fi.

En aquesta ocasió, s’hi han presentat un total de 16 propostes, de les quals 10 van estar acceptades per un equip tècnic especialitzat, i 6 rebutjades. Algunes d’elles van ser molt similars i es van fusionar, com per exemple les que plantejaven la millora dels parcs infantils.

Les propostes finalistes acceptades amb els punts recollits per a cada una d’elles han estat les següents:

  • Cuidem el Barri de Capdevila - 56 punts
  • Parc infantil inclusiu amb material desestructurat – 54 punts
  • Creació d'un espai per horts socials i sostenibles – 19 punts
  • Barreres arquitectòniques - 18 punts
  • Pista de tennis municipal – 11 punts
  • Treball de millora i definició del parc botànic – 5 punts
  • Condicionament i neteja de camins – 4 punts

En la fase de votació han participat un total de 167 persones, més d’un centenar que l’any anterior.

Així doncs, de cara l’any vinent es començaran a desenvolupar accions al Barri de Capdevila, una proposta de neteja per a un barri que s’ha vist degradat en els darrers anys i que l’ha  promogut un grup de persones que estima aquest barri. Algunes de les accions que s’hi demanen són l’eliminació dels grafits, l’arranjament de l’asfalt, la millora de la zona infantil o la revisió del cablejat elèctric.

Podeu accedir als projectes guanyadors a través del següent enllaç: https://decidim.guissona.cat/processes/procesparticipatiu2023/f/24/

 

L’Ajuntament agraeix a tothom que ha fet propostes per poder millorar Guissona i felicita especialment als guanyadors/es.

 

 

Guissona, 1 de desembre de 2022.