ES TORNEN A INICIAR LES ACTIVITATS DEL PLA EDUCATIU D'ENTORN

Amb l’inici del mes d’octubre s’han iniciat els tallers de suport a la tasca escolar per a famílies desafavorides, les sessions per a pares i mares de 0 a 3 anys, del programa “Créixer amb tu”, l’aprenentatge i servei, el taller de teatre i les vistes de les aules d’acollida a les instal·lacions municipals es dóna el tret de sortida a les activitats del Pla Educatiu d'Entorn de Guissona, 2011-12.

DIMECRES 19 OCTUBRE 2011

 

Un any més, i tot i les retallades pressupostàries, el Pla Educatiu d’Entorn torna a iniciar amb força les seves activitats a la nostra vila. Amb l’inici del mes d’octubre s’han iniciat els tallers de suport a la tasca escolar per a famílies desafavorides, les sessions per a pares i mares de 0 a 3 anys, del programa “Créixer amb tu”, l’aprenentatge i servei, el taller de teatre i les vistes de les aules d’acollida a les instal·lacions municipals.
 
Amb l’inici del mes d’octubre, el Pla Educatiu d’Entorn de Guissona comença amb força les seves activitats, un Pla Educatiu d’Entorn que ha passat de comptar amb una subvenció de 45603€ al curs 2007-2008 a 19608€ en el curs actual.
 
Les ganes de seguir endavant amb el projecte i la imaginació han fet que per l’actual curs acadèmic, s’hagi dissenyat un nou programa amb més d’una trentena d’activitats, entre les que ja són tradicionals la festa d’entitats promarató de tv3, la jornada intercultural Colors i les trobades intergeneracionals amb els avis de la Fundació CAG.
 
Les activitats s’han iniciat amb força durant aquest mes d’octubre
 
Tallers de suport a la tasca escolar
Es porten a terme 3 taller a l’Escola Ramon Faus i Esteve, amb alumnes de cicle mitjà i superior i tres tallers amb els alumnes d’ESO de l’Institut de Guissona, tots ells subvencionats pel programa PROA del Ministeri d’Educació.
 
Tots fem d’actors
Aquest taller, que ja s’ha consolidat i té una continuïtat des del 2007-2008 es realitza anualment, enguany es portarà a terme amb alumnes de cinquè i sisè durant tot el curs acadèmic a l’Espai Fassina de Guissona, tots els dimarts de 18 a 19h. Al taller s’hi ha inscrit una vintena d’alumnes provinents de l’Escola Ramon Faus i Esteve i de l’Escola Mare de Déu del Roser.
 
Visites de les aules d’acollida al Pavelló
El passat divendres, 14 d’octubre, les aules d’acollida de l’Institut Mare de Déu del Roser i de l’INS Guissona van visitar el pavelló municipal. Una quinzena de nois i noies nouvinguts van visitar les instal·lacions esportives de la vila, promovent així que participin de les activitats que s’hi porten a terme.
Aquests alumnes, durant el curs, també visitaran l’Ajuntament i el Punt d’Informació Jove
 
Aprenentatge i Servei
Aprendre i donar un servei a qui ho necessita, sota aquest lema, més d’un centenar d’alumnes de quart d’ESO de l’INS Guissona i de 2n d’ESO de l’Institut Mare de Déu del Roser visiten, un o dos cops al mes diferents entitats de Guissona: Fundació CAG, centres educatius, Càritas, Ajuntament, Museu, ... donant suport en les activitats que s’hi porten a terme.
 
Una tasca molt motivadora que inicia els nois i noies al treball altruista i els introdueix al món del voluntariat.
 
Créixer amb tu
El programa CRÉIXER AMB TU també ha arribat a Guissona aquesta setmana, amb una xerrada sobre l’alimentació saludable per a nens i nens de 0 a 3 anys, que va tenir lloc el passat dimarts i un taller de massatge infantil per a nens i nenes que compta amb la participació d’una quinzena de mares i els seus fills, i que es portarà a terme aquest dijous, a les 6 de la tarda a la Llar d’Infants Patufet.
 
Aquestes i moltes altres activitats: maletes d’acollida, maletes viatgeres, apadrinament lector, ... s’han iniciat i es portaran a terme durant tot el curs acadèmic a la nostra vila, promovent així la interculturalitat, la cohesió social i l’ús de la llengua catalana, en el si dels centres educatius i de les famílies.