Excel•lent participació, per part dels veïns de Guissona, per a netejar l’antic pou de gel.

Sota el nom; “Jornada de jova” una cinquantena de veïns de Guissona van participar dissabte a l’actuació comunitària per condicionar el pou de gel del municipi.

DILLUNS 26 MARÇ 2012

Excel·lent participació, per part dels veïns de Guissona, per a netejar l’antic pou de gel.

Guissona.- Sota el nom; “Jornada de jova” una cinquantena de veïns de Guissona van participar dissabte a l’actuació comunitària per condicionar el pou de gel del municipi.

Aquesta activitat s’engloba en el marc de les activitats “Viu Guissona” un cicle que fomenta la relació directa dels veïns de Guissona amb el patrimoni a partir d'activitats lúdiques i culturals.

Així doncs, dissabte al matí es va procedir a la neteja del camí fins al pou de gel, recollint deixalles,  en què van participar membres de l’Associació Catalano-Andalusa de la Segarra. Una vegada allà, conjuntament amb la col·laboració de les Dones Nèvia i els Escoltes es va efectuar la neteja del pou i l’enjardinament de la zona.  Posteriorment, a la tarda totes dues entitats van amenitzar un berenar amb diferents activitats per a nens i nenes i els bombers voluntaris de Guissona, van regar les aromàtiques que es van plantar per embellir l’espai.

Segons va explicar David Castellana, dinamitzador cultural, es van recollir una  trentena de bosses d’escombreries des del camí del cementiri fins al pou del gel. Es va fer la neteja de totes les pedres que s’havien llençat a l’interior del pou i es van plantar fins a 200 plantes aromàtiques al zona del pou.

Des de la regidoria de medi ambient i des de la regidoria de cultura es vol valorar la feina realitzada i es dóna les gràcies a tots els assistents a la jornada.

El Pou de gel va ser recuperat el 1996 pel Centre Excursionista de Guissona. I al llarg dels anys l’Ajuntament ha anat invertint fons per als treballs de protecció del seu entorn.

 

Dilluns, 26 de març de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat