ÈXIT EN LA 1A CAMINADA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ORGANITZADA A GUISSONA

L’Associació de Dones Nèvia i el Centre excursionista Guissonenc en col·laboració amb l’Ajuntament de Guissona, van organitzar el passat diumenge la I Caminada contra la violència de gènere a Guissona.

DIMARTS 26 NOVEMBRE 2019

 

L’Associació de Dones Nèvia i el Centre excursionista Guissonenc en col·laboració amb l’Ajuntament de Guissona,  van organitzar el passat diumenge la I Caminada contra la violència de gènere a Guissona. Aquesta jornada, en la que s’hi va inscriure unes 150 persones, va iniciar-se a la Plaça Vell Pla, amb la benvinguda i l’agraïment per part de les entitats organitzadores, i va posar-se en marxa després de la lectura d’un manifest reivindicatiu per part de la Regidora de Participació Ciutadana, Marisa Farré, acompanyada de tots els membres del consistori.

El recorregut va ser de 10 km que van transcórrer en una circular pels voltants de Guissona passant pel poble veí de Sant Guim de la Plana, lloc on hi havia un avituallament amb coca, xocolata i sucs per a tothom.

L’aportació que es va demanar per poder participar-hi va ser de 6€ que s’han destinat a l’Associació REFEM, de Lleida, una entitat privada d’iniciativa social i que fa el Servei d'acolliment residencial amb la finalitat de donar resposta a l'atenció de dones amb o sense els seus fills i filles en situació d'urgència. En total s’han recaptat 1.052€ que aniran íntegrament a aquesta entitat.

En aquest sentit, ahir dilluns 25 de novembre, i en el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, es va organitzar una xerrada a la Biblioteca de Guissona a càrrec de la sexòloga Blanca Ribera. La mateixa conferenciant farà una xerrada enfocada a joves que porta per títol “Violència de gènere i sexualitat femenina” a les 18.00h al Casal jove.