FESTA MAJOR DE GUISSONA 2017. UNA FESTA MOLT INTENSA.

El programa de la Festa Major de Guissona 2017 ha presentat mig centenar de propostes d’oci i cultura, per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

DIMECRES 13 SETEMBRE 2017

El programa de la Festa Major de Guissona 2017 ha presentat mig centenar de propostes d’oci i cultura, per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

Boikot i Itinerant festival amb Blanca Ross, han protagonitzat els concerts gratuïts del camp de Fultbol 7 situat a la zona esportiva.

A la Plaça Bisbe Benlloch, s’hi han pogut escoltar i dansar les sardanes de la cobla Maravella, l’orquestra Vents de Riella, la cobla ciutat de Cervera i la cobla Tàrrega. Aquestes han omplert la plaça de gom a gom d’un públic adult i familiar.

El que ha estat un èxit és la novetat d’enguany; la zona Nomad, situada a la Rambla dels Segadors, que ha donat vida al poble amb foodtrucks, market, concerts i activitats infantils, fent així matins i tardes d’esbarjo i de retrobades de la gent del poble.

Els gegants també són molt esperats pels més petits, que els han pogut gaudir a la cercavila inaugural i a la V Trobada de gegants, on han vist gegants i gegantons vinguts d’una desena de colles d’arreu de Catalunya.

Una altra novetat enguany, ha estat la cursa d’Andròmines, organitzada pels “Kuartos ‘92”, que ha estat un èxit rotund i absolut donada l’expectació que ha tingut l’activitat. Aquests també han organitzat els “Vermuts al campanar”, en dos dies de la Festa Major.

Pel que fa el pregó de la festa Major 2017, ha estat protagonitzat pels Margeners de Guissona, en el seu 10è aniversari. Tanmateix ho han celebrat a la plaça Major amb una actuació castellera, acompanyats dels castellers de Lleida i els castellers de Cornellà. Seguidament han fet un sopar a la plaça Vell Pla amb l’animació de Jaume Barri.

Aquests també han estat els encarregats dels actes commemoratius de la diada nacional de Catalunya duta a terme el dia 11 de setembre a la plaça Francesc Macià.

El parc arqueològic per la seva part, ha ofert portes obertes i una visita guiada al conjunt.

150 Guissonencs i Guissonenques també han format part del sopar popular de Festa Major, seguit del concert del Pont d’Arcalís i que ha donat el tret de sortida a la Marxa de torxes fins a la plaça Mil·lenari. Allà s’ha encès un SÍ gegant d’espelmes i l’alcalde, Xavier Casoliva, juntament amb Rosa Mas i Angelina Infante han llegit el manifest. Per cloure l’acte s’ha musicalitzat i cantat els Segadors.

Alguns actes, s’han hagut de canviar d’ubicació donat el descens de les temperatures, i per evitar a la fresca, s’han traslladat al pavelló gran per poder-ne gaudir.

Entre altres activitats, també hem pogut gaudir del correfoc de Festa Major a càrrec de les forces diabòliques de Sanaüja, la missa solemne, tallers solidaris per part del grup Trailwalker de FEDAC Guissona, el correbars organitzat des de l’Assemblea jove de la Segarra, animació, circ i jocs infantils, teatre al Centre Catòlic, balls de tarda, i el gran i esperat concert de l’orquestra Maravella que cada any omple el pavelló poliesportiu municipal.

Tota la programació ha estat recollida al programa de Festa Major, que ha estat possible gràcies als col·laboradors i que també s’ha editat en format de programa de butxaca. Tanmateix el programa també figura en format pdf per descarregar al web de l’Ajuntament de Guissona i s’han actualitzat les xarxes (Facebook, twitter i Instagram) amb fotografies, novetats i canvis si n’hi havia.

Pròximament, des de l’àrea de Festes i Joventut s’escollirà a través del facebook de JOVENTUT, el grup estrella de la festa major jove 2018. Mitjançant un formulari web, els joves podran escollir, com des de fa uns anys, entre una vintena de grups de música pròpia i també l’opció d’alternativa DJ, amb diferents propostes, podent presentar també altres propostes de grups i diferents comentaris.