FESTA MAJOR DE GUISSONA 2020. UNA FESTA REPENSADA PER L’ÈPOCA #COVID19

Donada la situació actual i els constants canvis respecte les mesures de la Covid19, l’Ajuntament de Guissona es va repensar la Festa i en va reduir els actes amb ‘objectiu de ser corresponsables socialment i sanitàriament.

DILLUNS 14 SETEMBRE 2020

 

 

El programa de la Festa Major de Guissona 2020 tenia  mig centenar de propostes d’oci i cultura, per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

Donada la situació actual i els constants canvis respecte les mesures de la Covid19, l’Ajuntament de Guissona es va repensar la Festa i en va reduir els actes amb ‘objectiu de ser corresponsables socialment i sanitàriament davant del nou pla que va exposar la Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut per fer front a la pandèmia les dues setmanes més properes a la Festa Major.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Guissona va deixar un acte per dia, pensant en cada grup d’edat.

Un viatge pel Rock, amb el grup Cerverí  The pink Goats, va donar el tret de sortida als actes de la Festa Major 2020 el divendres dia 4 de setembre. Gairebé 200 persones van gaudir de les millors versions del rock, des de la cadira, un format on els visuals van compartir protagonisme amb la música, per mitjà d’una gran pantalla.

El dissabte hi va tenir cabuda l’espectacle teatral “Impro Side Story”, un show sense guió, on res estava pactat ni assajat. Ni els actors, ni el músic ni el públic sabien el que farien, cantaries o els personatges que interpretarien.

La tarda de diumenge es va destinar a un públic més familiar. El grup infantil “Ambauka”, va oferir un espectacle molt participatiu, enèrgic i amb música 100% en directe, combinant sons i músiques populars i modernes. Aquest dia, els infants de la vial van poder veure els gegants i gegantes, que la colla gegantera va exposar en aquest espai.

Suu, la cantautora catalana que es va popularitzar en un primer moment a la xarxa social Instagram, va protagonitzar el concert de dilluns, gratuït i el més massiu, omplint tot l’aforament del recinte amb un públic jove i familiar, molt entregat.

Dimarts 8, va esdevenir la missa en honor a la patrona, que va fer onplir l’església de Santa Maria de gom a gom. El mateix dia a les 20.00h del vespre havia de tocar l’esperada orquestra “La Principal de la Bisbal”, però les interrupcions de petites gotellades de pluja no van fer possible aquest concert.

Enguany, tots els actes de la Festa Major es van dur a terme a l’avinguda Verge del Claustre (zona d’enginyeria),un espai exterior ampli que va permetre un aforament de 500 persones en cada acte.

El Museu de Guissona i conjunt arqueològic per la seva part, van oferir portes obertes tots els dies i van donar el tret de sortida a la nova exposició "Mirant els orígens, mirant a Iesso" que es podrà visitar, de forma gratuïta, fins el 20 de desembre, cada dia, de dilluns a diumenge fins a les dues del migdia.

 

La Plaça Major, va acollir havaneres i música de taverna del dijous dia 10, amb el grup “La Guingueta”, un acte pre-diada que va omplir la plaça de ritme i bon ambient.

La Diada Nacional de Catalunya del dia 11 de setembre, es va dur a terme a la Plaça Francesc Macià, i es va iniciar amb un llarg repic de campanes a les 17.14h. L’Assamblea Nacional i el Consell per la República de Guissona, juntament amb l’alcalde Jaume Ars, van protagonitzar els parlaments d’aquest dia. Ethan Barea va acompanyar l’acte amb la seva veu i guitarra, i els grups polítics juntament amb la brigada municipal, van fer el canvi de bandera d’aquest espai. La Coral “Doll de Veus” de Guissona, va cloure l’acte cantant conjuntament Els Segadors.