FINALITZA EL CURS DE CONEIXEMENTS LABORALS ADREÇAT A PERSONES IMMIGRANTS DE GUISSONA

En la cloenda hi han assistit el regidor de la gent gran i voluntariat, el Sr. Josep Mª Ferreras, i la directora de l’Oficina de Treball M. Àngels Pérez, encarregada de gestionar el curs.

DIVENDRES 23 ABRIL 2021

 

Durant la setmana del 19 al 25 d'abril, els matins de dilluns a divendres, a l’Escola de Música municipal s’ha dut a terme el curs sobre coneixements laborals organitzat per l’Ajuntament de Guissona i impartit per l’Oficina de Treball de Tàrrega.

En la cloenda hi han assistit el regidor de la gent gran i voluntariat, el Sr. Josep Mª Ferreras, i la directora de l’Oficina de Treball M. Àngels  Pérez, encarregada de gestionar el curs.   

La formació, establerta per la llei d’acollida, facilita un seguit de coneixements laborals, entre ells, els conceptes bàsics de la normativa sociolaboral , els drets i deures laborals, el sistema bàsic de contractació, la informació sindical i el mercat de treball i recerca d’ocupació.

Hi han participat 9 persones procedents de Senegal, Marroc, Gàmbia i Guinea, que són els usuaris del servei de primera acollida i que han rebut la formació amb l’objectiu de facilitar la seva integració.  El curs ha constat de 3 mòduls: el mòdul A de català de 90 hores, el mòdul B sobre coneixements laborals de 15 hores i el mòdul C sobre  coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic també de 15 hores. L’alumnat del curs, ja ha fet tota aquesta formació i obtindrà el Certificat de primera acollida de la Generalitat.

El servei de primera acollida està gestionat per l’Àrea vila i d’atenció a les persones del consistori, conjuntament amb el  Consell Comarcal de la Segarra, i rep finançament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat i dels Fons Social Europeu.

 

Guissona, 23 d'abril de 2021.