FINALITZA LA DOTZENA EDICIÓ DEL CURS D'ARQUEOLOGIA "CIUTAT ROMANA DE IESSO"

Divendres 13 de juliol va acabar la dotzena edició del curs d'arqueologia "Ciutat romana de Iesso", organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Ajuntament de Guissona i el Museu de Guissona Eduard Camps.

DILLUNS 16 JULIOL 2018

 

S’amplia l’espai excavat de les termes de la ciutat romana de Iesso.

Divendres 13 de juliol va acabar la dotzena edició del curs d'arqueologia "Ciutat romana de Iesso", organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Ajuntament de Guissona i el Museu de Guissona Eduard Camps.


Els catorze participants del curs, procedents de diferents universitats de Catalunya i també de l'Estat espanyol han treballat distribuïts en dos espais del jaciment arqueològic de Guissona sota les indicacions de professors de la UAB.


Un grup d'estudiants han treballat, durant les dues setmanes del curs, a l'espai que trobem entre la muralla nord de la ciutat i l'edifici extramurs que trobem al costat. Aquesta intervenció ha servit per entendre com es fonamentava la muralla de la ciutat, ja que s'ha pogut observar que s'assenta sobre els nivells naturals, que varien segons el pendent del terreny.


L'altre grup ha treballat en l'espai de les termes de Iesso, concretament al sector on trobem el caldarium i els forns. L'objectiu de la intervenció ha estat precisar la cronologia de les diferents fases constructives de les termes, fins a tres. A més, s'ha obert un nou espai, a continuació del caldarium (ambient calent), on s'hi ha pogut identificar més piletes de pedra, que permetien la circulació de l'aire calent al subsòl i els paviments de l'espai.


Els alumnes van complementar la formació amb diverses activitats durant les tardes, com conferències, visites comentades i sortides arqueològiques.