Una formació de 3 hores, amb l’objectiu de formar en eines i metodologies, des de la perspectiva intercultural, per incorporar al dia a dia de les nostres poblacions.
El passat dissabte, en el marc de la taula de convivència i cohesió intercultural de Guissona va tenir lloc la FORMACIÓ ANTIRUMORS, una formació de 3 hores, amb l’objectiu de formar en eines i metodologies, des de la perspectiva intercultural, per incorporar al dia a dia de les nostres poblacions.
Aquesta formació, inaugurada per en Jaume Ars i Bosch, Alcalde de la vila, fou promoguda per l’Ajuntament de Guissona i va ser dinamitzada per dos persones formadores del Centre d’Estudis Africans i Interculturals.
En primer lloc, la Lola López, antropòloga ens va parlar de la perspectiva intercultural aplicada a l’acció política, explicant els principis d’interculturalitat (la igualtat de drets i equitat, el coneixement i reconeixement de la diversitat i el diàleg intercultural), a més d’aportar exemples pràctics que van permetre la reflexió entre el públic assistent.
En la segona sessió, Rafa Crespo, historiador i antropòleg, va parlar de models de sociabilitat i les seves dimensions, des de la perspectiva interculturalista: coexistència, convivència i hostilitat, també va posar exemples de projectes i accions de promoció de la convivència.
Més de vint persones van gaudir d’un matí de formació, coneixement i intercanvi, en una jornada i espai de trobada molt productiu per a totes les persones que hi van assistir.
Guissona, 7 de febrer de 2022