GUISSONA A LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

Aquest passat cap de setmana, el Museu de Guissona ha participat, un any més, en les Jornades Europees del Patrimoni amb un seguit d’activitats repartides entre el dissabte i el diumenge.

DIMARTS 15 OCTUBRE 2019

 

Aquest passat cap de setmana, el Museu de Guissona ha participat, un any més, en les Jornades Europees del Patrimoni amb un seguit d’activitats repartides entre el dissabte i el diumenge.

 

El dissabte, es va realitzar una nova entrega de la visita teatralitzada “On és la Iunia”, protagonitzada pels actors d’Alea Teatre, que va exhaurir totes les entrades disponibles.  Paral·lelament, les portes del Museu i el Parc Arqueològic van restar obertes perquè tothom que ho desitgés, els pogués visitar de manera gratuïta.

 

El diumenge 13 d'octubre al matí es va fer l'entrega de premis del concurs #Guissonames, promogut per l'oficina de turisme, el Museu i l'Ajuntament de Guissona. L'objectiu és dur el nom de la vila arreu del món a través d'un producte de marxandatge que varia anualment i que s'ha de fotografiar i penjar a Instagram. Enguany, una samarreta amb el dibuix de l’opus signinum teselatum que trobem a la casa senyorial del parc arqueològic de Iesso, ha estat el protagonista. Les guanyadores de l'edició 2019 han estat: en primer lloc, Ada Cortés Vicente; en segon, Clara Cerdan Sola; en tercer, Paula Sánchez Bautista; finalment, el quart premi corresponia a la imatge amb més likes i va ser per a Assumpció Aubets Cases. 

 

A continuació, es va realitzar, per primera vegada, una visita guiada de la mà del director del Museu, en David Castellana, al patrimoni artístic funerari que trobem al cementiri de Guissona. Aquest emplaçament va ser escollit pel seguidors de les xarxes socials del Museu, entre les 10 opcions proposades.

 

Al voltant d’un centenar de persones han participat en alguna de les activitats proposades, durant el cap de setmana, en el marc Jornades Europees de Patrimoni, que són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebren, ininterrompudament a Catalunya, des de 1991.

 

Les JEP són considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.