Guissona acull “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicens Lozano.

L’Aula d’Extensió Universitària a Guissona va projectar la xerrada “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicens Lozano. Lozano és redactor d’Internacionals de TV3 i “vaticanista” donat que des de 1984 cobreix les notícies del Vaticà.

DIVENDRES 10 MARÇ 2017

Guissona acull “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicens Lozano.

 

Guissona.- L’Aula d’Extensió Universitària a Guissona va projectar la xerrada “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicens Lozano. Lozano és redactor d’Internacionals de TV3 i “vaticanista” donat que des de 1984 cobreix les notícies del Vaticà.

 

La conferència sota el títol; ”El Vaticà més secret” va constar de dues parts. En la primera es va explicar i mostrar els indrets i les característiques de l’Estat del Vaticà menys coneguts, i en la segona part, es va parlar dels casos sense resoldre del Vaticà. Com per exemple, el cas de la desaparició de la nena Emanuela Orlandi, de la mort del papa Joan Pau I, dels assassinats al Vaticà, l’atemptat contra Joan Pau II l’any 1981, i de l’escàndol Vatileaks que es va destapar en el pontificat de Benet XVI.

 

Lozano també va explicar curiositats com l’anècdota real que el papa emèrit Benet XVI li va dir al seu successor i actual papa Francesc “si t’estimes la teva vida no visquis al Palau Apostòlic”.

 

La ponència va ser molt interessant pel bagatge d’aquest professional amb trenta anys de trajectòria com a periodista al Vaticà. L’Aula de Guissona es projecta des de l’Ajuntament de Guissona i el Consell Comarcal de la Segarra.

 

La propera xerrada serà el mes d’abril a càrrec de l’Associació Alba, sota el títol: “Alba: present, passat i futur”. A les 8 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

 

                                              

           

Fotografies: Moment de la Xerrada a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona.

 

Divendres, 10 de març.