Guissona acull la 7ena edició del Concurs CONTRASTOS

Aquest any, la parella formada per Mireia Peiró i Sana Naveed (Catalunya - Paquistan) de l’IES La Segarra ha estat la guanyadora, i en segon lloc la parella formada per Maria Rius Luque i Juan González Cardenas (Catalunya - Colòmbia) de Sanaüja tots dos i del centre FEDAC Guissona ella i, ell INS Guissona.

DIVENDRES 14 DESEMBRE 2012

El Consell entrega els premis ‘Contrastos’ a la interculturalitat.

 

El Consell Comarcal de la Segarra va fer entrega, ahir dimecres, dels premis ‘Contrastos’, que fomenten el coneixement de les diferents cultures que conviuen a la comarca. Al premi hi opten alumnes de primària i secundaria de la Segarra que, agrupats per parelles formades per integrants de diferents cultures, han de demostrar el grau de coneixement assolit de les respectives tradicions, religions i costums, després de varies setmanes de convivència.

 

En aquesta setena  edició dels premis hi han participat 13 parelles (12 de Guissona  i 1 de Cervera) i hi han estat representades diferents nacionalitats com; Romania, Ucraïna, Colòmbia, Guinea, Paquistan, Senegal, Xina, Catalunya, entre altres. Durant tres setmanes, els participants han hagut de conviure plegats i fer-se fotografies per immortalitzar els moments que han conviscut junts i sobretot, aquells en què es fa pal·les un intercanvi cultural.

 

Aquest any, la parella formada per Mireia Peiró i Sana Naveed (Catalunya - Paquistan) de l’IES La Segarra ha estat la guanyadora, i en segon lloc la parella formada per Maria Rius Luque i Juan González Cardenas (Catalunya - Colòmbia) de Sanaüja tots dos i del centre FEDAC Guissona ella i, ell INS Guissona. La primera parella s’ha endut, com a guardó, un val de 100€ per material esportiu mentre que la segona 50€.

 

A l’hora d’escollir la parella guanyadora, el jurat valora les fotografies que aporta cada parella que presenta amb un mural elaborat per ells (5 punts), el grau de coneixement que cada integrant té de la cultura de la seva parella, a través d’una entrevista en profunditat (5 punts).

El jurat d’enguany estava format pel conseller de l’àrea de serveis socials del Consell, representants d’entitats juvenils i socials de la comarca, un referent dels centres educatius de la Segarra i un referent de la coordinació territorial d’immigració a Lleida, com també, la tècnica d’immigració a l’Ajuntament de Guissona. 

La peculiaritat d’aquest any ha estat que la parella guanyadora feia tot just un any que es coneixien, mentre que la resta feia més temps, d’aquesta manera l’objectiu es compleix ja que la seva convivència ha sigut molt bona.

 

Aquests premis són una iniciativa dels servei d’Immigració i Joventut del Consell Comarcal de la Segarra i compta amb la col·laboració d’ajuntaments com Cervera i Guissona, i els centres educatius de la comarca.

 

Dimecres, 13 de desembre de 2011